Biser z vzdevkom La Peregrina je Taylorjevi leta 1969 kupil njen soprog, prav tako igralec Richard Burton. Vrednost bisera so pred dražbo v avkcijski hiši Christie's ocenili na dva do tri milijone ameriških dolarjev, a se je njegova vrednost med dražbo vrtoglavo vzpenjala in na koncu dosegla rekordno ceno za biser, prodan na dražbi.

Navdušenje nad stvarmi, ki so pripadale ameriški divi Elizabeth Taylor, se je nadaljevalo tudi na sredini dražbi v New Yorku.

Dan potem, ko so prodali igralkin biser za 11,84 milijona dolarjev, so visoke cene dosegli tudi njena oblačila in ostali predmeti. Večerno obleko Christiana Diorja in pripadajočo torbico so prodali za 362.500 dolarjev.

Kar šestkrat višjo od izklicne cene je dosegla jakna modne hiše Versace iz leta 1992. Jakno, znano tudi kot The Face, so prodali za 128.500 dolarjev.

Veliko pozornosti je na dražbi, ki jo je pripravila dražbena hiša Christie's, dosegla še omejena serija litografije Andyja Warhola. Njeno vrednost so sprva ocenjevali med 30.000 in 50.000 dolarji, na koncu pa so jo prodali za 662.500 dolarjev.

Pač pa na dražbi niso prodali rumene obleke iz šifona, ki jo je Taylorjeva nosila na svoji prvi poroki z igralcem Richardom Burtonom. Obleko so namreč umaknili iz prodaje. Podarili naj bi jo eni od institucij.

Dražba igralkinih predmetov se bo sicer nadaljevala tudi danes.

Elizabeth Taylor, ki je umrla marca v starosti 79 let, je imela v svojem glamurja polnem življenju sedem mož, neskončno veliko občudovalcev in veliko strast do draguljev.