Tridesetletni Kranjčan je s sijajno predstavo le zaokrožil nov uspešen slovenski moštveni nastop s štirimi tekmovalci med dobitniki točk še na četrti tekmi sezone, saj je bil Peter Prevc 14., Jernej Damjan 21. in Jure Šinkovec 24., medtem ko se Jurij Tepeš in Dejan Judež nista uvrstila v finale. Za razliko od prvih treh tekem v Skandinaviji so vsi Slovenci v finalu napredovali po lestvici navzgor. Vsi štirje so po svojih nastopih prevzeli vodstvo in bili po nekaj minut na odru, ki je rezerviran za trenutno prvouvrščenega. Slovenski uspehi so še pod večjim drobnogledom, saj jim kontrolorji ne merijo le velikosti dresov in preverjajo telesne teže, ampak so jim včeraj celo tehtali smuči, zato je imela servisna služba veliko dela, da je odvila vezi.

Kranjec je temelje najboljši slovenski uvrstitvi v sezoni postavil že v prvi seriji s šestim dosežkom, v finalu pa s tretjim izidom serije napredoval za eno mesto, zato je bil nasmejan do ušes. »Saj sem že v četrtek dejal, da bom stopnjeval svoje skoke, ko bo iz nog izginila utrujenost zaradi deveturne vožnje s kombijem. Vsi trije skoki so bili zelo lepi. Ker se je izteklo z odličnim dosežkom, sem zelo, zelo zadovoljen. Uspeh ima še večjo težo, ker so bile razmere izjemno težke. Z njimi se nisem obremenjeval, za nameček je tudi forma takšna, da lahko kompenziram napake,« je povedal Robert Kranjec, ki je v drugem skoku že po odrivu začutil, da ga bo neslo 133,5 metra daleč. Ko je Kranjec mesto na odru za prvouvrščenega prepustil Norvežanu Bardalu, mu je še čestital za drugo mesto na prejšnji tekmi v Lillehammerju, kjer to zaradi velike gneče ni bilo mogoče. Kranjcu na nedeljski tekmi ne bo treba v kvalifikacije, saj se je v skupnem seštevku svetovnega pokala prebil na deseto mesto. »Upam, da konec tedna ne bo težav z vremenom. Glede na slabo napoved so razmere še zelo dobre. Počasi napredujem, predvsem pa zadnja tri leta najbolj uživam v skokih v vsej karieri. O stopničkah in zmagah nima smisla razmišljati, saj morajo priti same od sebe. Konkurenca je zelo huda, potrebna je tudi sreča,« je dodal slovenski rekorder (232 metrov) Kranjec, ki je v svetovni karavani že 14. sezono.

Potem ko je v finalu pridobil šest mest, je bil s 14. izidom dneva zadovoljen tudi Peter Prevc iz Dolenje vasi v Selški dolini. »Ni razlogov, da bi se nad čimer koli pritoževal. Skoki so precej boljši, kot so bili minuli teden v Lillehammerju. Čeprav je skakalnica malce starejša in ima položno zaletišče ter zelo visoko krivuljo leta, me to ne moti. Takšna sprememba je celo dobrodošla, ker je večina skakalnic po svetu povsem enakih,« je razmišljal 19-letni Peter Prevc.

Jernej Damjan ni našel zadovoljstva le v dobrem finalnem nastopu, ki ga je z 28. mesta pripeljal na 22., ampak tudi v podatku, da ima za tekmeci na položnem zaletišču le pol kilometra nižjo hitrost, potem ko je bil v preteklosti počasnejši za dva kilometra. »Eol se nas ni usmilil. Konkurenca je izjemno zgoščena. Le majhna napaka pomeni deset do petnajst metrov krajši skok. Izenačenost je takšna, da lahko zmaga prav vsak, zato je prvega nemogoče napovedati,« je razmišljal Jernej Damjan.

Jure Šinkovec se je v finale prebil skozi šivankino uho, potem ko je moral dolgo časa čakati na svoj nastop, v finalu pa je pokazal svoje znanje. »Spet ni bilo sreče z vetrom. Zaradi čakanja na prvi skok so me bolele noge. Preveč se obremenjujem, ker nikakor ne najdem pravega položaja za počep. Težko je biti potrpežljiv, ko ti ne gre. Če se mi izidejo vremenski pogoji in tehnično dober skok, sem sposoben uvrstitve med prvih šest,« je odločen 26-letni Jure Šinkovec.