Pod taktirko mirnega in izjemno delovnega selektorja Tomaža Kavčiča (potem ko so ga skušali zamenjati, je čez noč zasenčil precej bolj zveneča imena na domači sceni z modernim nogometom iz šole Barcelone in Ajaxa) meljejo tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2013, predvsem pa navdušujejo z igrivostjo, predrznostjo, hitrostjo in tehničnim znanjem.

Po treh treningih v Kidričevem je za medije prvič spregovoril Slaviša Stojanović, a je bil obisk novinarjev v reprezentančni bazi na Ptuju precej bolj skromen od zanimanja v preteklosti. Novi selektor je v svojih odgovorih profesionalen in diplomatski, ni pa še tako neposreden, iskriv in samozavesten, kot sta bila predhodnika, pokazal pa je malo več sproščenosti v nasprotju s ponedeljkom v Ljubljani, saj se je po uradnem delu v konferenčni sobi ostal še 112 sekund, po nekaj izmenjanih mislih o ekipi do 21 let pa se je opravičil, da mora na trening.

"Eno je ekipo spremljati na televiziji, drugo je delo na igrišču. Zelo sem zadovoljen, fantje so pravi profesionalci, ki vestno izpolnjujejo naloge na igrišču in izven njega. S tem je zelo olajšano delo meni in mojim sodelavcem, s katerimi smo si dobro razdelili naloge. Simbioza v strokovnem moštvu je zelo dobra, po tekmi z ZDA bomo videli, v kakšni zasedbi bomo šli naprej," je pripovedoval Stojanović, ki se počasi približuje taktičnim zamislim za tekmo z ZDA. Po današnjem treningu bo znano, s kakšno taktično postavitvijo se bo lotil ZDA, obenem pa pripravil tudi rezervni načrt, če ne bo šlo po željah.

Po zagotovilih selektorja, treningi so namreč zaprti za javnost, je vzdušje v ekipi sproščeno. Ekipa je še brez kapetana. "O tem še nisem razmišljal, ker ni najpomembnejše. Izbral ga bom sam, imam pa še nekaj časa," je na vprašanje, ki se stalno ponavlja, odgovoril Stojanović. Če bi bili v Angliji, bi lahko vplačevali stave na Samirja Handanoviča in Boštjana Cesarja, favorit pa bi bil verjetno vratar. Stojanovića najbolj zanima ugoden izid proti ZDA, kar pomeni, da ostanejo vsaj neporaženi. "Vedno si želim zmage. Zame je to zelo pomembna tekma glede izida, informacij in še kopice dejavnikov," je povedal Stojanović in se razgovoril tudi o mladi reprezentanci: "Čestitke selektorju in igralcem za zelo lepo, navdihujočo in dinamično predstavo. V oko mi je padlo nekaj posameznikov, a o imenih ne bom govoril, bom pa se pogovoril s selektorjem Kavčičem. Tekmujejo z vrstniki enake starosti in telesne moči, zato nima smisla preskakovati ovir prehitro, saj je pri članih višja raven."