Začetek dvoboja v pristaniškem mestu z nekaj več kot 40.000 prebivalci ni obetal Krimove katastrofe. Po petih začetnih izenačenjih (nazadnje 6:6) so slovenske prvakinje v 20. minuti vodile že z 9:6 in domači trener Ole Gustav Gjekstad je bil prisiljen gostujočo ofenzivo ustaviti z minuto odmora. Ta je obrodila sadove, kajti po njej je igra Krima v dvorani, ki je bila zgrajena za lansko evropsko prvenstvo za ženske in ki je stala več kot 110 milijonov evrov, povsem razpadla. Potem ko je Jelena Grubišić do takrat zbrala že šest obramb, se do konca prvega polčasa ni več srečala z žogo, Norvežanke pa so v osmih minutah naredile delnih 5:0.

V zadnjih minutah pred odmorom je blestela komaj 20-letna simpatična norveška reprezentantka Amanda Kurtovic, ki je dosegla tri zadetke zapored, svoj strelski pohod pa je nadaljevala tudi v drugem delu. Levoroka in 175 centimetrov visoka igralka, ki se je na prvih dveh tekmah proti Viborgu in Podravki le enkrat vpisala med strelke, je na začetku drugega dela še štirikrat preluknjala Krimovo mrežo in v slabih dvajsetih minutah dosegla kar sedem zadetkov brez zgrešenega strela. Potem ko so gostje v zadnjih desetih minutah prvega polčasa dosegle le en zadetek (prejele sedem), so v uvodnih petnajstih minutah drugega mrežo nekdanje soigralke Cecilie Leganger zatresle samo štirikrat, kar pomeni, da so v 25 minutah spravile za njen hrbet zgolj eno žogo.

Ko je bilo v 40. minuti že 19:12, je tudi trener Tone Tiselj skušal nalet gostiteljic ustaviti z minuto odmora, a brez uspeha. V Krimovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani tako v obrambi kot v napadu, Larvik pa je igral agresivno v obrambi in učinkovito v napadu, tako da je zaostanek ekipe iz Stožic v 52. minuti prvič znašal deset zadetkov (25:15). Kljub visoki prednosti je Larvik še "dodajal plin" in tri minute pred koncem prvič poskrbel za rekordnih dvanajst razlike (29:17). V zadnji četrtini tekme je strelsko vlogo Kurtoviceve prevzela prav tako levoroka Linn Jorum Sulland, ki je bila tudi prva Larvikova strelka z osmimi zadetki, od katerih jih je kar šest dosegla v zadnjih dvanajstih minutah. Domači levičarki sta skupaj dosegli skoraj polovico zadetkov (15 od 31), tako da se slab strelski izkupiček prav tako levoroke Linn Kristin Koren Riegelhuth (trije zadetki, od tega le en iz igre), s 17 goli prve strelke lige prvakinj po dveh krogih, sploh ni poznal. Na koncu so se Norvežanke zasluženo veselile, Krimova kapetanka Ljudmila Bodnjeva, ki je dan pred tekmo praznovala 33. rojstni dan, pa je ostala brez darila - skalpa evropskega prvaka Larvika.

"Presenetila nas je le ena igralka, to je Kurtoviceva. Nanjo nismo bili pripravljeni, saj doslej ni veliko igrala, proti nam pa je odigrala tekmo kariere," je ocenil trener Tone Tiselj. Po petem porazu na šestem gostovanju v Larviku ni imel razlogov za dobro voljo: "Na začetku je vse potekalo po naših pričakovanjih, kajti igrali smo organizirano in disciplinirano. A v zadnji tretjini prvega polčasa je Larvik prišel do svoje igre, nekatere naše igralke pa niso bile tako razpoložene kot na prejšnjih tekmah. Norvežanke so vse to kaznovale, prvič pa smo se srečali z agresivno in čvrsto obrambo, ki nam je povzročala velike težave. Slabosti, na katere sem opozarjal kljub zmagi proti Viborgu, so se še bolj pokazale in sledil je poraz proti tekaško najbolje pripravljeni ekipi v Evropi."

Izida 3. kroga, skupina B: Larvik - Krim Mercator 31:19 (13:10), Viborg - Podravka 27:27 (12:14), vrstni red: Larvik in Krim po 4, Viborg 3, Podravka 1.