CM Celje - Olimpija (ob 18. uri): Celjani so v prvem krogu senzacionalno zmagali v Stožicah, njihova vnema pa je začela popuščati, ko vodstvo kluba ni začelo izpolnjevati obljub o poravnavi dolgov, ker niso našli novega pokrovitelja. Po porazu doma z Muro se je na udaru kritik znašel trener z mehko roko Damjan Romih, ki se zaveda, da je ob prazni blagajni realnost boj za obstanek. Če Olimpija želi dihati za ovratnik Mariboru, ne bodo dovolj zmage na derbijih, ampak bo treba zmagovati predvsem na tekmah z majhnimi klubi. Ljubljančanom je po izpadu iz pokala Hervis ostalo le ligaško tekmovanje, zato spodrsljaji niso več dovoljeni, čeprav so za gostovanje na Areni Petrol ostali brez nosilcev igre v obrambi. Sreten Sretenović in Boban Jovič morata počivati zaradi kartonov, Antonio Delamea Milinar je poškodovan, 18-letni Deni Lidjan pa ima obveznosti v reprezentanci do 19 let. Šef obrambe bo tako na trenutke preveč zaletavi Milan Anđelkovič, ki je prišel v Olimpijo pred letom dni prav iz Celja, kjer so igrali še nekateri nogometaši ljubljanske zasedbe (Čadikovski, Lovrečič, Vršič...). V lanski sezoni je Celje zaslužilo na deset tisoče evrov prav s prodajo igralcev v Olimpijo, ker je bil tedaj športni direktor Celjan Simon Sešlar. Plejada brezposelnih trenerjev medtem v zasedi vseskozi čaka na morebitne spodrsljaje trenerja Dušana Kosiča, da bi se s pomočjo botrov zrnili na klop ljubljanskega prvoligaša, ki pa je za nekatere le rezervna možnost, saj jih veliko bolj mika reprezentančna. Naš tip: 0.

Nafta - Triglav (ob 20. uri): Nafta je prikovana na zadnje mesto, ker v letošnji sezoni na domačem igrišču še ni zmagala, kar je tudi posledica uvedbe polprofesionalizma in odhoda Lesjaka ter Vinka. Medtem je novi predsednik postal lendavski podjetnik Ivan Oletič, dolg kluba pa naj bi z 1,3 milijona evrov zmanjšali na 200.000 evrov. Kranjčani najraje igrajo s Prekmurci, saj so proti njim osvojil šest od desetih letošnjih točk, za katere so dosegli le pet golov. Naš tip: 0.

Hit Gorica - Maribor (ob 20. uri): Gorica ima mlado in izjemno nadarjeno ekipo, ki pa plačuje davek neizkušenosti, zato zelo niha v igri (poraz v Velenju, remi doma s Triglavom). Tekma z vodilnim Mariborom bo pravi test, kje je domet Galešiča, Vicentija in druščine, saj bodo državni prvaki igrali precej bolj odprto in privlačno, kot so Kranjčani. Adut Maribora je dolga klop, zato trener Darko Milanič spretno rotira igralce in tekmec nikoli ne, kje preti največja nevarnost. Maribor je moč pokazal v nedeljo zvečer na Bonifiki, ko je dvakrat izničil zaostanek Kopra, a vijoličasti z remijem niso bili zadovoljni, ker so si po igri zaslužili vse tri točke. Naš tip: 0, 2.

Luka Koper - Mura (ob 20. uri): Koprčani se počasi oddaljujejo z dna lestvice, potem ko je trener Milivoj Bračun je našel udarno enajsterico in od prihoda na Bonifiko še ni izgubil. Novi trener Mure Ante Šimundža je delo v Murski Soboti začel nad vsemi pričakovanji - zmagama proti Olimpiji in Celju. S tem je podžgal evforijo med navijači, ki drevi pričakujejo vsaj točko. Naš tip: 1.