Montana Manzaneda - Novih 16 sekund je Jani Brajkovič izgubil v zaključku enajste etape 66. španske Vuelte, potem ko v zadnjih dveh kilometrih sicer 19 kilometrov dolgega vzpona na Montana Manzaneda s 1100 metrov višinske razlike ni zmogel slediti skupinici z novim nosilcem rdeče majice Bradom Wigginsom.

Brajkoviču je znova zmanjkalo moči v nogah prav za zaključni finiš čez zaključno strmino, kjer je bil sicer najbolj poskočen znova "Purito" Rodriguez. Etapne zmage se je veselil Francoz David Moncoutie (Cofidis). Največja zanimivost dneva je bila vloga nosilca rdeče majice. Christopher Froome je kljub najprestižnejši majici ostal Wigginsov pomočnik in v zaključku opravil glavnino dela na čelu zasledovalne skupine z vsemi najboljšimi, ostal pa je še vedno drugi v skupnem seštevku, le sedem sekund za Wigginsom. V ekipi Sky očitno neomajno verjamejo slednjemu.

V ekipi RadioShack, ki je vodilna v ekipni razvrstitvi in za katero se vse bolj širijo govorice, da se bo združila z ekipo Leopard, je Brajkovič znova drugi mož ekipe, potem ko ga je Bask Haimar Zubeldia potisnil na deseto mesto. Današnja etapa bo bolj ravninska, za nekaj predaha pred odločilnimi klanci.