Kot je v atletiki v zadnjih letih že navada, se tudi v Južni Koreji vse dogaja okrog jamajškega zvezdnika. Boltomanija je na vrhuncu, ko pa se svetovni rekorder na 100 (9,58) in 200 metrov (19,19) pojavi na kakšnem prizorišču, prebivalci padajo v delirij. Zato ne preseneča podatek, da so karte za nedeljski dogodek na stadionu, ki sprejme 66.000 gledalcev, že dolgo razprodane.

"Asafa je odpovedal nastop? Včeraj, ko sem ga videl nazadnje, mi tega ni povedal, zato težko kaj več komentiram," je na tiskovni konferenci v Daeguju, ki je bila razumljivo povsem zasedena, čeprav številni poročevalci še niso prispeli na prizorišče prvenstva, povedal Usain Bolt in nadaljeval: "Pripravljen sem na ubranitev naslova. Po poškodbi sem trdo garal. Vesel sem, da lahko rečem, da sem prav tu najbolje pripravljen v zadnjih dveh sezonah. Pričakujem svoj najhitrejši čas v sezoni, a ne svetovnega rekorda. Pripravljen sem na ubranitev naslova, da se vpišem med atletske legende. Kot omenjam v vsakem intervjuju, lahko le ponovim, da me predvsem zanimajo olimpijske igre prihodnje leto. Upam, da bom v Londonu pripravljen za tek okoli 9,50. Če bo tako, bom lahko napovedoval tudi svetovni rekord."

Čeprav Bolt zatrjuje, da je zdrav, so novinarji izbrskali, da si v Daeguju zdravi poškodbo ahilove tetive. "Nočem govoriti o tem. Vsak dan športnika je težak, saj so bolečine prisotne vseskozi in skoraj povsod, zato smo veliki porabniki ledu. Je pa zelo težko v vrhu atletike ostati štiri leta. Ne vem, kako je v drugih disciplinah, a v sprintu je konkurenca izjemna. Tekmeci bi naredili vse, da me prehitijo. Toda s temi pritiski sem navajen živeti," je odgovarjal Bolt, ki ga bo lahko 13. septembra od blizu videl tudi kakšen ljubitelj atletike v Sloveniji. Jamajčan, ki bo v Daeguju poskušal osvojiti tri naslove svetovnega prvaka (100 me, 200 m in štafeta 4x100 m), je namreč tudi uradno potrdil nastop na Hanžekovićevem memorialu v Zagrebu.