V dvoboju radovljiških plavalk je Isakovićeva z 1:59,83 prvič letos prebila mejo dveh minut, Klinarjeva pa je v tekmi za trening (po odpovedi nastopa v Radovljici jo je še kako potrebovala) dosegla osebni rekord. Z 2:00,43 je za več kot sedem desetink sekunde izboljšala lasten najboljši dosežek v tej disciplini in potrdila dobro pripravljenost.

Klinarjeva je dve zmagi zabeležila že dopoldan, ko je bila najhitrejša na 200 metrov mešano in 100 metrov prsno, popoldan pa je osvojila še drugo mesto na 50 metrov delfin, kjer jo je ugnala estonska reprezentantka Trin Aljand. "Imam mešane občutke. Dopoldan sem na 200 metrov mešano pričakovala več od 2:18. Nekako so me bolele mišice. Popoldan pa je bila druga slika. Solidno sem nastopila že na 50 metrov delfin, nato pa zelo dobro tudi na 200 metrov prosto. Forma sicer še ni prava, nisem tako hitra kot na državnem prvenstvu, a dejstvo, da sem prvih 100 metrov preplavala z 1:00 in nato tudi drugih 100 z enakim izidom, potrjuje, da sem dobro pripravljena, manjka pa mi hitrosti," je bila po tekmi zadovoljna Anja Klinar.

Klinarjeva ni skrivala, da je dvoboj z Isakovićevo, pa čeprav v paradni disciplini tekmice, vnovič vseboval tisti poseben tekmovalni naboj, kar je za obe tekmovalki le pozitivno. "Tako tekmo sem potrebovala. Sara je bila močnejša na polovici, vedela pa sem, da jo bom na koncu lovila. To je Sara seveda videla in se ni dala," je še povedala tekmovalka, ki je v minulem tednu sanirala manjšo poškodbo rame.

Aljandova je bila najboljša tudi na 50 metrov prosto, kjer je na nižji stopnički porinila Isakovićevo in Nino Sovinek iz ljubljanske Olimpije. Dopoldan je bila Isakovićeva najboljša na 100 metrov prosto.

Dopoldan je bila najbolj zanimiva tekma na 100 metrov prsno, kjer je olimpijec iz domačega Kopra Matjaž Markič vendarle ugnal Robija Vovka iz kranjskega Triglava, popoldan pa je Markič dobil tudi tekmo na 50-metrski razdalji. "Pokal Kopra je zame vedno nekaj posebnega, saj je to tudi moja domača tekma. Obenem je zame nastop tukaj vedno tudi delno zabava, zato izida nista tako pomembna. Pomembno je, da sem se dobro počutil v vodi, zdaj pa le še upam, da bo forma čez 14 dni na svetovnem prvenstvu tista prava," je po tekmi povedal domači zvezdnik Matjaž Markič.

V moški konkurenci je trikrat na najvišji stopnički stal Radovljičan Robi Žbogar, četrto slavje pa mu je na 50 metrov delfin preprečil Peter Mankoč iz ljubljanske Ilirije.