Nikola Jadrič, upokojenec

Že več kot 40 let živim v Ljubljani in zdaj je mesto res lepo urejeno. A kljub številnim novim lokacijam poleti še vedno najraje posedim na Tromostovju. Tukaj je čez dan najbolj živahno. Rad opazujem mestni vrvež in mimoidoče. Včasih se ob popoldnevih, ko vročina več ni prehuda, sprehodim do Tivolija ali pa se zvečer vzpnem na Rožnik.

Marija Zadravec, upokojenka

Stanujem v okolici Šentvida, kjer je za uživanje lepega vremena v naravi kar dobro poskrbljeno. Ko pa se zaradi obveznosti odpravim v središče mesta, se najraje sprehodim po Bregu pod gradom. Škoda, da je od parkov na voljo le Tivoli. Zaradi tega je včasih preveč oblegan. Predvsem starejši in upokojenci si želimo še kakšen manjši park v mestu.

Ervin Jusovič, dijak

Najpogosteje se s prijatelji popoldne zadržujemo na ljubljanski plaži. To je edini prostor v mestnem jedru, kjer se mladi lahko družimo, brez da bi morali zaviti v gostinski lokal. Primanjkuje parkov, ki so poleti najboljša lokacija za preživljanje prostega časa.

Sonja Cankar, upokojenka

Najbolj pri srcu mi je Stara Ljubljana, saj sem tukaj odraščala. V Ljubljani živim že vse življenje in mi je všeč, vendar menim, da v mestu nimamo dovolj zelenih površin, kjer bi lahko preživljali poletne dni. Želela bi si več lepih parkov v bližini središča mesta.

Kristjan Jovič, dijak

Zdaj, ko imamo počitnice, ob lepem vremenu najraje zavijem v katerega izmed lokalov ob Ljubljanici ali na Prešernov trg. Ta del mesta je najlepši in najbolj živahen. Predvsem pogrešam kakšen park ali prostor, kjer bi mladi lahko posedeli in se družili, saj je Tivoli namenjen predvsem rekreaciji.