Danes čaka Tokiča bržčas previsoka ovira, ki se imenuje Kitajec Ma Long, peti igralec sveta. V primeru poraza ga čaka višja sila (igra neposrednih tekmecev) v boju za neposredno uvrstitev na olimpijske igre.

"Belorus na svetovni lestvici ni v ospredju, toda zna igrati. Začetek je bil težek, a v nobenem trenutku nisem dvomil, da ne bi zmagal. Moral sem najti pravi ritem, ujeti prave kote, ko mi je to uspelo, se mi je odprlo. Mogoče igra ni bila perfektna, a je zadostovala za zmago. Vsekakor moram biti zadovoljen, saj zaradi vsega, kar se v zadnjem času dogaja okoli mene, ni bilo enostavno," je srečen po zmagi dejal Bojan Tokič.

O naslednji prepreki, ki se imenuje Ma Long, je Tokič povedal: "Ko sva igrala edinkrat doslej (SP pred štirimi leti - op . p.), sem bil v odlični formi in sem se z njim enakovredno boril (Tokič je izgubil z 2:4 - op. p.). Če bi ga hotel ogroziti, bi moral igrati brez napake, pokazati več kot proti Nehvedoviču. Realno gledano so zame in tudi druge Evropejce najboljši Kitajci težko premagljiva ovira. A tudi oni so iz krvi in mesa, tudi oni čutijo pritisk, zakaj pa Ma Long ne bi imel slabega dneva. Vsekakor nekaj upanja obstaja, velikega razočaranja ob porazu pa prav gotovo ne bo."

Saš Lasan in Jana Tomazini sta se pred nepremagljivo oviro znašla že v prvem krogu. Oba sta svoja dvoboja pogumno začela, a se je hitro pokazala razlika v kakovosti. "To so igralci iz drugega sveta, jaz sem lahko ponosen, da sem proti enemu izmed njih sploh igral in celo osvojil niz. Po njihovih udarcih so žogice povsem drugačne. Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil na udarce Mazutanija, ko sem začel čutiti žogico, je pa spremenil način igranja. Škoda, ker nimam več možnosti, da igram proti igralcem elite, to je bil po Kitajcu Xu Xinu v Velenju moj drugi tak obračun," je bil zadovoljen z odporom Saš Lasan.