Pestro dogajanje se je v dvorani Stožice začelo že pred začetkom obračuna. Medtem ko so se nekateri igralci že ogrevali na parketu, je ob robu parketa nemirno postopal Marque Perry, ki je bil sprva naveden v moštvu Uniona Olimpije. Nekaj trenutkov kasneje pa je ime Američana izginilo iz seznama igralcev, ki so nastopili proti Lottomatici. Perry je namreč kakšno uro pred pričetkom dvoboja podpisal sporazumno prekinitev pogodbe z Ljubljančani in tako v soboto zapušča slovensko prestolnico. Ali bo odpotoval v domovino ali pa si bo do takrat že našel novo sredino še ni jasno, a glede na to, da se je Američanu mudilo s prekinitvijo sodelovanja, gre bolj verjeti v drugo možnost. Medtem ko je Perry urejal še zadnje podrobnosti s sedaj že nekdanjim klubom, pa je po recepciji dvorane zmedeno postopal igralec Lottomatice Luigi Datome, se selil iz prostora v prostor, nato pa le pristopil do novinarjev in jih poprosil za napotke, kako se vrniti v garderobo. Podobno se je prejšnji teden dogodilo tudi trenerju Maccabija Davidu Blattu, ki je prav tako izgubil orientacijo med stožiškimi hodniki. Med tistimi, ki so v novi dvorani izgubili kompas, je bil tudi gostujoči igralec Nihad Djedović, a se je hitro znašel, saj si je pomoč poiskal v Vladu Ilievskemu, ki je mlademu 21-letnemu košarkarju priskočil na pomoč. Zmaji so proti italijanskemu moštvu lahko računali na pomoč Kennyja Gregoryja, ki je že opoldne prispel v Ljubljano iz ZDA, kjer je obiskal bolnega očeta.

Stožiško lepotico je prvič v živo spoznal tudi trener Lottomatice Sašo Filipovski, ki se je ob prihodu v dvorano prisrčno pozdravil z domala celotnim trenerskim štabom Olimpije, nato pa na predstavitvi s strani ljubljanske publike prejel tudi topel aplavz. Gostitelji so obračun začeli zaspano in brez prave energije, zato ni čudilo, da so imeli gostje na parketu pobudo in uvodnih deset minut sklenili s prednostjo šestih točk (20:14). Podobno kot proti Maccabiju so se zmaji prebudili v drugi četrtini, ki so jo začeli z delnim izidom 10:0. Prava paša za oči je bilo zabijanje Giorgija Šermadinija v 13. minuti, saj mu je žogo pred tem Vlado Ilievski podal kar od table. Ljubljančani so na krilih navijačev nadaljevali z dobro igro in na glavni odmor odšli s štirimi točkami naskoka (41:37).

V drugem delu se je zopet začela ponavljati stara zgodba, saj je Olimpija po prihodu iz slačilnice zaigrala občutno slabše, napake pa so se vrstile ena za drugo. Košarkarji Lottomatice so ponujeno zgrabili z obema rokama in si v 29. minuti priigrali enajst točk prednosti (60:49 in 62:51). Ko je sredi zadnje četrtine že kazalo, da je tekma izgubljena, so se zmaji prebudili, a jim preobrata ni uspelo narediti. Ljubljančani so v Top 16 pred domačimi navijači doživeli še tretji poraz, a kljub temu na koncu prejeli aplavz navijačev.