"V Estoniji je bilo zelo sproščeno in to mi je bilo najbolj všeč. Na skakalnici sem bil sproščen in samozavesten, smuči za tek mi je odlično pripravil Andrej Jezeršek. V Estoniji sem dobil potrditev svoje nadarjenosti, zato se splača vztrajati in trdo delati. Naslednja sezona bo odločilna, saj bo treba narediti dober načrt, da bom čez tri ali štiri leta prišel v svetovni vrh. Trenutno sem še premlad, da bi konkuriral starejšim, ki so telesno močnejši in psihično zrelejši," je povedal 19-letni Marjan Jelenko, ki bo nastopil tudi na članskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oslu.

Veliki športni talent iz Zreč se zaveda, kako težak je prehod iz mladincev v člane, saj je tudi Roman Perko leta 1997 postal svetovni prvak, nato pa mu prehod ni najbolje uspel. Jelenko se je posebej zahvalil tekaškemu trenerju Alešu Grosu, nekdanjemu nordijskemu kombinatorcu Igorju Cuznarju, ki ga je spremljal celo sezono, in Igorju Jelenu, ki mu je napisal program treninga za skoke.

Za tretjo slovensko kolajno ob Baltiku je poskrbela Špela Rogelj, drugo mesto pa je največji uspeh v zgodovini slovenskega ženskega skakanja na mladinskih svetovnih prvenstvih. Pred njo sta bron osvojili Maja Vtič leta 2007 in Katja Požun leto pozneje. "Niti pomisliti si nisem upala, da bom na stopničkah. V Estoniji sem potrdila svojo dobro pripravljenost, tudi na svetovnem prvenstvu v Oslu bom z dobrima skokoma lahko posegla po visokih uvrstitvah. Upam, da bo Mednarodni olimpijski komite ženske skoke uvrstil v program v Sočiju leta 2014," je dejala Špela Rogelj