V teh zahtevnih okoliščinah pa se je najbolje znašel Fernando Alonso, ki zdaj postaja še bolj vroč kandidat za naslov letošnjega svetovnega prvaka, drugo mesto je šlo Lewisu Hamiltonu, tretji pa je bil Felipe Massa. Pri Red Bullu so po optimističnem začetku dirko končali z veliko ničlo.

"To je bila ena najtežjih dirk v letošnji sezoni. A ves konec tedna smo bili dobro pripravljeni, vreme je na stezi seveda naredilo svoje, imeli smo tudi nekaj sreče. A to je del športa, mislim celo, da je bila to moja prva zmaga v deževni dirki," je po 55 odpeljanih krogih zadovoljno ugotavljal Fernando Alonso, ki je z zmago tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zadovoljen je bil tudi Lewis Hamilton, ki mu za začetku ni najbolje kazalo: "To je odličen rezultat, saj dirke nisem odpeljal brez napak, ki pa so v takem vremenu razumljive. Na koncu sem komaj še pripeljal do cilja, saj sta bili moji sprednji pnevmatiki že zares povsem izrabljeni." Uspeh Ferrarija je podčrtal Felipe Massa, ki je poudaril, da je bilo proti koncu dirke že zelo težko voziti: "Izredno hitro se je temnilo, na določenih delih steze nisem videl prav nič pred seboj, ker so se mi v obraz bleščale lučke na volanu. Res ni bilo lahko, a Fernando je s to zmago postal resen tekmec za naslov prvaka, pa tudi Ferrari je dobil lepo število novih točk."

Zapletati se je začelo še pred samim startom, saj je dež dodobra namočil že tako močvirnato področje okoli dirkališča, voda pa nikakor ni hotela odtekati s steze, zato je organizator po prvih štirih krogih za varnostnim avtomobilom dirko prekinil. Dirkači in gledalci so nato zelo dolgo čakali, kako se bodo odločili odgovorni, saj dež ni in ni ponehal, in ko je že vse kazalo, da se vse skupaj nevarno približuje točki, ko bi morali dirko odpovedati, so le po dobri uri in več čakanja le speljali v nov krog, seveda spet za varnostnim avtomobilom. Najbolj neučakan je bil Lewis Hamilton, ki je želel čim prej začeti z resno dirko, šele v osemnajstem krogu pa so dirkačem dali proste roke za dirko. Kot je bilo za pričakovati, so nekateri narobe ocenili razmere na stezi, najprej Mark Webber, ki je zletel s steze v zaščitni zid, potem pa s seboj "odpeljal" tudi Nica Rosberga, ki je bil v uvodnem delu dirke med najhitrejšimi.

Trčenj zaradi napačnih zaviranj in prepogumnih dirkačev je bilo potem še nekaj, a bolj kot se je dirka bližala koncu, bolj je kazalo, da ima vse niti v rokah Sebastian Vettel, ki je nujno potreboval zmago. A Nemec je vodstvo svoje ekipe nekaj časa opozarjal, da dvomi, da bodo pnevmatike zdržale do konca, še bolj se je pritoževal nad vedno močnejšo temo, saj je imel nameščen delno zatemnjen vizir. "Res škoda, celo dirko vidiš, nadzoruješ dogajanje, lahko skrbiš tudi za pnevmatike, potem pa ti brez opozorila odpove motor. S tem odstopom smo tekmecem spet podarili nekaj dragocenih točk, a prvenstva seveda še ni konec. Bo pa na preostalih dveh dirkah zaradi tega odstopa precej težje," je priznal Vettel. Mark Webber pa je svojo odstop komentiral zelo na kratko: "Bila je moja napaka. Vse se je dogajalo kot v počasnem posnetku, zato sem bil prepričan, da bom še lahko ujel dirkalnik. A se ni izšlo."

Če se Vettel še ni predal, skuša tudi Fernando Alonso, ki je imel nekaj sreče tudi po precej pokvarjenem postanku (saj je potem še lahko ujel in prehitel Hamiltona), umiriti strasti in opozarja, da je svetovno prvenstvo daleč od tega, da bi bilo kar koli odločeno. "Prav nič se ni spremenilo. Letos smo videli, da se vse skupaj zaradi novega točkovanja vedno znova postavi na glavo. Na zadnjih dveh dirkah moramo priti vsaj med prve tri, najbolj enostavno pa bo, če pri tem zmagamo."

Po dirki pa je FIA kaznovala Sebastiena Buemija in Adriana Sutila s petimi dodatnimi startnimi mesti, ker sta na dirki povzročila nesreči, pri Sutilu pa so dodali še 10.000 dolarjev kazni, ker je vozil zelo tvegano, čeprav je vedel, da njegove zavore niso v povsem dobrem stanju. In bitke za naslov prvaka pa je bolj ali manj izpadel Jenson Button, ki je bil povsem brez oprijema in tako obupno prepočasen za osvajanje točk na tej dirki.

Naslednja dirka bo na sporedu 7. novembra v Sao Paulu v Braziliji.