Olimpija je v krizi, iz katere skoraj ni izhoda.

V Olimpijo sem prišel, da naredim tisto, v kar verjamem kot trener, torej jo popeljem tja, kamor spada, saj mora postati prvi klub v državi. V slačilnico je treba pripeljati pozitivno energijo, umiriti stvari in se pogovoriti s fanti. S pomočnikom Alešem Čehom se bova zakopala v delo in od fantov iztržila več, kot so dajali doslej. Veliko je skeptikov, veliko pa je tudi tistih, ki si želijo močne Olimpije, ki bo igrala atraktiven nogomet na najlepšem stadionu v državi.

Kako boste preprečili, da se vodstvo kluba, ki daje denar, ne bo vtikalo v delo članskega moštva in vam prišepetavalo, kdo mora igrati, koga prodati in kupiti?

Moj prvi in edini pogoj je bil, da sem popolnoma avtonomen pri delu s člansko zasedbo. Vse odločitve so odslej v moji pristojnosti. Vmešavanja menedžerjev in ostalih ne bom dovolil. Ko se bo to zgodilo prvič, se bom umaknil. Nihče mi ne bo diktiral, s kom se bom pogovarjal, kdo bo igral. Vsaka poteza v zvezi s člansko ekipo bo moja odločitev. Okrog sebe hočem imeti predane in korektne sodelavce, ki so sposobni priznati tudi napako, če so jo naredili.

Olimpija nima več športnega direktorja, torej boste tudi prvi kadrovik za morebitne nove okrepitve.

Športnega direktorja še nekaj časa ne bo, potem ko je prejšnja garnitura izgubila zaupanje. Osebno bom poskrbel, da naredimo rezultat, nato bodo v klub lahko prišli novi ljudje, ki bodo še dvignili kakovost dela. Na trgu so še prosti igralci brez pogodbe. Veliko je klicev, s katerimi dobronamerni in zlonamerni ponujajo nogometaše. Najprej bom spoznal ekipo, šele ko bom videl fante na igrišču, bom ukrepal. Od danes naprej ne bo mogel vsak priti v Olimpijo le zato, ker ima dobre zveze.

Ali ste gledali Olimpijo na letošnjih tekmah?

Da. Ne spada na zadnje mesto. Igralci ne dajejo tistega, česar so sposobni.

Vodstvo kluba je iz članskega moštva odstranilo kapetana Sebastjana Cimerotiča. Kakšen je njegov status?

Najprej se bom pogovoril z vsemi igralci, tudi Cimerotičem. Vsi igralci začenjajo iz enakega položaja, edino merilo bo delo na igrišču.

Kateri bodo prvi ukrepi?

V petek nas čaka prijateljska tekma v Avstriji, v nedeljo gremo na priprave v Moravske Toplice, kjer bomo ostali do torka zvečer, nato imamo še dva dneva priprav za tekmo z Domžalami v petek, 10. septembra, v Stožicah. Nismo prišli v klub, da bi životarili, ampak hočemo ustvariti iskreno kemijo v slačilnici. Z Alešem Čehom imava obilo izkušenj, kako deluje slačilnica.

Navijaška skupina Green Dragons še naprej zahteva odstop vodstva kluba, s katerim ste podpisali pogodbo do konca sezone.

Klub brez navijačev ni klub. Treba je najti skupno pot. Želimo ustvariti zgodbo o uspehu, ki bo v ponos navijačem. Dokazati moramo, da smo vredni zaupanja, kar pomeni, da bomo naredili Olimpijo, ki jo bodo imeli Ljubljančani radi.