"Prizadevamo si, da bi portal moja.Zaposlitev postal spletno mesto z največjo ponudbo prostih delovnih mest, ki bi uspešno in s čim manj napora povezovalo zaposlovalce in iskalce zaposlitve oziroma karierno usmerjene ljudi," pravi Saša Boštjančič. In kakšna je prednost novega portala pred drugimi? "Bolj kot vpeljati kaj novega je bil naš cilj združiti najboljše prakse zaposlitvenih portalov po svetu in kar najbolj prijazno zadostiti potrebam ponudnikov in iskalcev zaposlitve na slovenskem trgu. Temu je namenjen avtomatiziran sistem, ki s hitrim prijavljanjem na razpisana delovna mesta kandidatom prihrani čas, delodajalcem pa omogoča pregled nad objavljenimi oglasi in prijavami ter preprosto pošiljanje sporočil," pojasni Boštjančičeva.

Na njihovem portalu je največ povpraševanja po tržnikih in informatikih, ki so sicer vedno iskan kader. Povprečna starost uporabnikov portala, ki z njim iščejo novo zaposlitev, je 33 let, med njimi pa prevladujejo ženske, ki jih je po oceni Boštjančičeve približno 60 odstotkov. Tako kot na Zavodu RS za zaposlovanje je tudi na tem zaposlitvenem portalu največ povpraševanja po delu iz osrednje Slovenije, sledita pa ji jugovzhodna Slovenija in Gorenjska.

Kakšni bodo trendi na področju zaposlovanja letos, še ni jasno, Boštjančičeva pa se nadeja, da bo kljub trenutno dokaj kaotičnemu stanju na trgu dela ponudba delovnih mest proti koncu leta večja.