Z novim glasbenim izdelkom se tako ponašajo prvi glas Katalene Vesna Zornik, etno glasbena skupina Aritmija ter jazzovski dvojec Igor Matkovič in Marko Črnčec. Samostojni prvenec Vesne Zornik z naslovom Tango Apasionada ponuja spoj strastnega argentinskega tanga s sodobnejšimi elektro zvoki. Zgoščenka je nastala kot plod nekakšnega zvočnega eksperimenta: glasbeno osnovo, ki so jo zamesili Vesnin vokal in klaviature Erika Marenče, je nadgradila nenavadna mešanica drugih instrumentov, kot so denimo banjo, kontrabas in violina, s programiranjem ritmov in zvokov pa je izdelek začinil še Aldo Ivančič. V času nastajanja zgoščenke so glasbeniki, med katerimi velja omeniti še kitarista Andraža Mazija, bobnarja Roka Koritnika in kontrabasista Nikolo Matošiča, ves čas sodelovali in se dopolnjevali; vsakdo izmed njih je v glasbo vlil tudi osebno noto. Vesna Zornik je opozorila še, da inovativni tango spremlja tudi močna poetična besedila. "Zgodbe so pripeljale muziko, kamor je prišla," še dodaja.

Glasbena skupina Aritmija, ki svoje pesmi preoblači v etno ritme, predstavlja zgoščenko Aritmija live, ki je bila v živo posneta na lanskem festivalu Godibodi. Njihove stare in nove avtorske pesmi se tu prepletajo s koncertno energijo. Igor Matkovič in Marko Črnčec pa preko cedeja Motion in Two Dimensions ponujata jazz iz drugačne, bolj intimne perspektive. Zasedba, zgrajena zgolj na dveh instrumentih trobenti in klavirju, občasno pa še klaviaturah je v jazzovskih krogih namreč precej redek pojav, vendar zato ne pričara nič manj mikavne glasbe.

Tretji festival ljudske glasbe Godibodi letos poslušalce razvaja tudi z zvoki drugih glasbenih zvrsti, kot so jazz, fusion ali elektro, saj, kot poudarja umetniški vodja festivala Janez Dovč, projekt podpira vsakršno dobro glasbo ne ozirajoč se na žanr. Do 16. maja bo v Stari elektrarni, Kinu Šiška in Hostlu Celica po sinočnjem akustično obarvanemu nastopu zasedbe Moonlight Sky ali že omenjenemu etno-jazzovskemu projektu Zbudimo kralja Matjazza mogoče prisluhniti še denimo triu Yanu, ki meša zvoke popa, fusiona in jazza, ali angleški violinsko-kitarski navezi, ki jo sestavljata Chriss Garrick in John Etheridge. Organizatorji še posebej vabijo na zaključek festivala v Kinu Šiška, ko bo nastopila ekipa vrhunskih glasbenikov, med njimi harmonikar Janez Dovč, jazzovska vokalistka Eva Hren, basist Jani Hace in klarinetist Boštjan Gombač, ki so se zbrali pod umetniškim imenom Sounds of Slovenia, da bi v preobleki sodobnih ritmov predstavili nekatere ljudske pesmi.

Festivalski dogodki pa ne bodo zgolj paša za ušesa, temveč tudi za oči. Pod vodstvom fotografa Bojana Stepančiča namreč poteka tako imenovani fotografski ex-tempore: fotografije, nastale med koncerti, z nekajminutnimi zamiki projecirajo na platno, ki je del odrske scene. Obiskovalcem je tako omogočen (skoraj) sočasen vpogled v glasbeno in fotografsko dogajanje. Za vizualizacijo glasbe bosta na nekaterih nastopih poskrbela tudi Luka Dekleva in Miha Kolar, ki bosta gibljive slike prilagajala glasbeni podlagi. Poleg tega pa bo skupina likovnih ustvarjalcev med samimi koncerti pod vtisom glasbe oblikovala unikatne ovitke za zgoščenke, ki bodo 16. maja naprodaj na dražbi.