Triglav za devetčlanski nadzorni svet Abanke

Zavarovalnica Triglav je zahtevala razširitev dnevnega reda skupščine Abanke Vipe, in sicer z imenovanjem dveh novih članov nadzornega sveta. Zavarovalnica je za nova člana predlagala Blaža Brodnjaka in Igorja Stebernaka.

Modra Linija z dobičkom

Družba Modra Linija Holding v letošnjem letu posluje uspešno. V obdobju od 1. januarja pa do začetka tega meseca je ustvarila 734.000 evrov dobička pred obdavčitvijo.

Zaposlenim v Vegradu plače do četrtka

Včeraj se je vodstvo velenjskega Vegrada dogovorilo s sindikatom o izplačilu plač za marec. Vegrad, ki se sooča z likvidnostnimi težavami, je prejšnji teden zaposlenim v proizvodnji sicer že izplačal 200 evrov plače za marec, preostanek pa naj bi tako proizvodnim kot tudi režijskim delavcem izplačal do četrtka.

Banka Celje prodala obveznice

Banka Celje je uspešno zaključila prvo nejavno prodajo navadnih petletnih obveznic s 4,75-odstotno obrestno mero v skupni vrednosti 40 milijonov evrov. Obveznice je od konca marca pa do konca aprila na podlagi povabila k vpisu in podanih zavezujočih izjavah o vpisu vpisalo in vplačalo 52 domačih pravnih in fizičnih oseb.

Jereb bo začasno vodil Abanko Vipo

Nadzorni svet Abanke Vipe je na včerajšnji izredni seji dosedanjega člana uprave Radovana Jereba imenoval za začasnega predsednika uprave banke do imenovanja novega predsednika uprave. V petek je namreč dosedanji prvi mož Abanke Aleš Žajdela tragično preminil v prometni nesreči.

Skupina Zdravilišče Rogaška z dobičkom

Skupina Zdravilišče Rogaška je lani ustvarila skoraj 70.000 evrov dobička, medtem ko je imela leta 2008 izgubo v višini 524.592 evrov. Čisti prihodki skupine so v letu 2009 ostali skoraj nespremenjeni v primerjavi z letom prej, kar pomeni dobrih šest milijonov evrov.

Pripravil Jan Bratanič