"Ne gre samo za koncert, ampak bi radi predstavili svojo življenjsko zgodbo," pravi ustanovitelj skupine Miro Čekeliš. "Življenje Hazarda je bilo zanimivo, napeto, tragično in tudi komično in včasih se sprašujem, ali so najlepše pesmi res že napisane. Za naslovom namreč nikoli nismo zapisali klicaja ali vprašaja, če ste opazili. Pa sem si rekel: dajmo to dognati v Hali Tivoli 10. aprila!" Oboževalci skupine, ki je ustvarila nepozabne melodije, ki so še danes v železnem repertoarju radijskih postaj in domačih zbirk, bodo lahko na koncertu prisluhnili zimzelenim uspešnicam nekdaj najbolj priljubljene slovenske pop zasedbe, ki se bo ob tridesetletnici zbrala v izvirni zasedbi.

Hazard, ki je deloval v letih od 1980 do 1983, so sestavljali člani uveljavljenih glasbenih skupin iz takratne Jugoslavije. Bobnar Miro Čekeliš je k sodelovanju povabil Dominika Trobentarja, Braca Doblekarja, Danija Gančeva in Dareta Petriča, glasbo in besedilo pa sta prispevala Tadej Hrušovar in Dušan Velkavrh. "Ko sem predlagal sodelovanje Tadeju in Dušanu, sem imel pred očmi, da imamo že dovolj slovenske popevke. Ljudje so leta preigravali iste pesmi, mi pa smo z načinom aranžiranja ubrali drugačen pristop. Hazard je bil tako uspešen, ker še nikoli nihče ni nastopil s tako sugestijo in tako dobrimi in močnimi teksti, kot smo jih imeli mi, in s tako dobro glasbo."

Hazard je bil prva slovenska skupina, ki je v takratni Jugoslaviji prejela zlato ploščo. Naklada prvega albuma je dosegla 200.000 primerkov, člani ansambla pa so nastopali po vsej državi in imeli so tudi rekordnih 46 koncertov na mesec. Skupina je bila tako priljubljena, da je imela pri svojem delu tudi težave, povezane s političnimi razmerami. Leta 1983 je ne po svoji volji nehala delovati, ker so vokalista in klaviaturista Danija Gančeva, po rodu iz Bolgarije, ki si je v Sloveniji ustvaril dom, izgnali iz Slovenije pod obtožbo, da je vohun. Bilo pa je tudi veliko lepih trenutkov, kot na primer to, da je Gačev po vsakem koncertu, ko so ga dostavili domov, vprašal: "Kje pa smo danes igrali?"

"Stalno smo vadili in potovali," pripoveduje Čekeliš. "Kot šef sem bil šofer, organizator, skrbel sem za vse ozvočenje. Za oboževalke, ki jih je bilo sicer ogromno, nismo imeli veliko časa. Danes, ko smo že malo v letih, se šalimo, da jih je polovica že gotovo pomrla." Ker Hazardova glasba še živi, so člani skupine staknili glave in se pogovorili o prihodnosti skupine. Zamisli o njenem nadaljnjem delovanju so, vendar Miro Čekeliš o tem še ne želi govoriti. Skupina trenutno živi za koncert 10. aprila z veliko produkcijo, ki je zavita v skrivnost. Skrivnost so tudi glasbeni gostje; znano je le, da bo na Hazardovem odru gostovala Alenka Godec in da bodo člani zasedbe, če bo zanimanje za nastop tako veliko kot doslej, koncert z veseljem ponovili.