Beđetijeva je v uvodnem dvoboju najprej premagala Hrvatico Vesno Beljić, nato Brazilko Mariano Silvo, polfinalni obračun pa si je zagotovila po zmagi nad Madžarko Francisko Szabo. V polfinalu je ugnala Japonko Miki Tanako, v borbi za zlato odličje pa je morala priznati premoč še eni tekmovalki iz dežele vzhajajočega sonca - Kanejevi.

Slabše sta se odrezali njeni reprezentančni sotekmovalki v tej kategoriji: Anja Pečnjak je v uvodnem nastopu klonila proti Britanki Faith Pitman, medtem ko je Nino Miloševič ugnala Japonka Ikumi Tanimoto.

V madžarski prestolnici sta danes nastopili še dve slovenski judositki v kategoriji do 70 kg - Anka Pogačnik in Branka Mirjanič. Za Pogačnikovo je bila v uvodni borbi usodna Tunizijka Houda Miled, za Mirjaničevo pa Ukrajinka Natalija Szmal.

V soboto je na Dunaju zablestel Rok Drakšič, ki je osvojil odličje najbolj žlahtnega leska v kategoriji do 66 kg. Današnja slovenska odprava ni bila tako uspešna, za moški rezultat dneva pa je poskrbel Matjaž Ceraj, ki je v kategoriji nad 100 kg v borbi za bronasto odličje ugnal Latvijca Vladimirsa Osnacsa. Ceraj je najprej premagal Kazahstanca Jerbulata Jesupova, nato pa se navkljub porazu z Japoncem Kazuhikom Takahašijem uvrstil v repasaž, kjer je ukanil njegovega rojaka Masura Mamoseja. V "kraljevski" kategoriji je nastopil tudi Mitja Jenuš, zanj pa je bil že v prvem dvoboju premočan Japonec Hiroki Tačijama.

Klemen Ferjan je v svojem uvodnem obračunu v kategoriji do 81 kg najprej premagal Kazahstanca Rinata Ibragimova, nato Švicarja Micho Eggerja, po porazu z Italijanom Francescom Bruyerejem pa izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. Sašo Jereb je v tej kategoriji po uvodnem prostem krogu klonil proti Brazilcu Nacifu Eliasu.

Igor Spasojevič je v kategoriji do 90 kg v uvodnem obračunu moral priznati premoč Britancu Matthewu Pursseyju. Primož Ferjan (do 100 kg) je najprej premagal domačega judoista Simona Schweinbergerja, nato pa klonil proti Egipčanu Ramadanu Darvishu.