Drugi so njeni sijajni uspehi v sezoni, ki obetajo odmevne rezultate z izjemo smuka v vseh štirih disciplinah. Tretji razlog pa je njena najnovejša odlika, da zna na poraze že naslednji dan odgovoriti z neverjetnimi napadi, ki prinašajo vrhunske rezultate.

Kakšni so občutki po zadnjem uspehu na superveleslalomu v St. Moritzu, kjer ste za zmagovalko Lindsey Vonn zaostali le dobri dve desetinki?

Dobri. Smuk me še malce jezi, a se zavedam, da bom v drugih disciplinah na olimpijskih igrah v igri za visoka mesta.

Kaj počnete v dneh pred odhodom na olimpijske igre?

V teh dneh opravljam kondicijske treninge. V petek, soboto in nedeljo bom trenirala nekje v Avstriji, v ponedeljek pa se odpravljam v Kanado. Tam me čaka dolgih pet smukaških treningov pred specialnim smukom.

Pa se vendarle v Whistlerju ne boste posvečali le smuku?

Kje pa! Bo treba najti energijo za vadbo dveh disciplin na dan. V veleslalomu in slalomu imam namreč visoke ambicije. Mi pa po drugi strani ustreza, da bo smuk čim prej za mano.

Je čakanje na odhod po naporni sezoni mučno?

Ni lahko, a nobena stvar ne sme biti mučna. Težko je zdržati tempo vseh disciplin. Toda na olimpijskih igrah bo dovolj časa ter menjav treningov in tega se po eni strani veselim.

Ste pripravljeni na največji izziv v karieri?

Vsekakor! Na največjo tekmo odhajam dobro pripravljena. Dala bom vse od sebe, da se vrnem s kolajno. Če jo osvojim, bo krasno, če ne, ne bo konec sveta.

Ste pripravljeni tudi na medijsko pozornost, ki bo v Whistlerju precej večja kot na tekmah svetovnega pokala?

Tudi na to sem pripravljena. Le poglejte, kaj vse se je dogajalo pred kratkim na Zlati lisici v Mariboru. In vsemu sem bila kos ter na slalomu dosegla najboljši rezultat kariere.

Kakšni pa so najnovejši odnosi s slovensko reprezentanco?

Z veseljem lahko povem, da z Marjanom Černigojem sodelujemo bolje. Res je sicer, da načet odnos ne more biti več isti, kot je bil, a smo vsi profesionalci in se tako tudi obnašamo.

Veliko prahu je dvignila izjava Andree Massija, da boste morda v prihodnosti tekmovali za drugo državo. Vaš komentar?

Veliko prahu je dvignila med tistimi, ki so začutili, da ta možnost obstaja. Vi, ki me spremljate, veste, da je možno tudi kaj takšnega. Sedaj pa so nenadoma vsi skočili! Vsega hudega sem navajena, saj težko prenašam tako težke odnose in takšen prezir do mene. Po drugi strani me veseli, da je Matjaž Šarabon (poslovni direktor panoge za alpsko smučanje - op. p.) znova pokazal svoj pravi obraz, ko je izjavil, da se zanj to sploh ne zdi črn scenarij.

Pa vendarle verjetno ni vaš cilj, da bi nosili drug državni dres kot slovenskega, najlepšega na svetu?

Kje pa! Rada imam okolje, v katerem živim. Moj cilj je tekmovati za Slovenijo, a je vse skupaj težko.

Torej bo na olimpijskih igrah ostalo veliko količkov, ki vas bodo spominjali na nasprotnike in ki jih boste tolkli z vseh strani?

Ni dvoma. Si bom skušala povrniti mariborske občutke, ko sem kvalitetno mlatila količke, oziroma nasprotnike. Po drugi strani je normalno, da živijo ljudje, ki niso na moji strani.