Sedeže, ki se z dvigom naslonjal za noge spremenijo v počivališče za dve osebi (ponudba se imenuje Skycouch - zračni kavč), bodo najprej vgradili v prvih enajst vrst ekonomskega razreda naročenih boeingov 777, ki jih bodo od izdelovalca dobili konec leta. Neprijetna plat nove pridobitve je, da bodo morali potniki rezervirati tri sedeže skupaj, pri čemer bo srednji na voljo po polovični ceni (ležišče se sestavi iz treh sedal z nasloni za noge), in da si bodo morali zasilno posteljo deliti z neznanim sopotnikom.

Par bo lahko od Aucklanda prek Los Angelesa do Londona potoval za približno 5400 dolarjev po osebi, medtem ko mora en sam potnik v poslovnem razredu za polet na isti relaciji odšteti več kot 7100 dolarjev. Za primerjavo: običajni sedež stane 4300 dolarjev, torej se počitek v zraku vendarle splača. Prve počivalne sedeže bodo začeli prodajati aprila.

Družba Air New Zealand je prva na svetu, ki bo potnikom v ekonomskem razredu ponudila udobnejše spanje. Letalski prevozniki so v zadnjih dveh desetletjih "pozabili" na njihove udobje ter v želji po čim večjem dobičku vlagali predvsem v izboljšave sedežev v prvem in poslovnem razredu.

Air New Zealand je pri oblikovanju sedežev sodeloval z ameriškim dizajnerskim podjetjem Ideo, ki je izdelalo 30 modelov, preden so izbrali končnega. Družba načrtuje tudi izboljšanje drugih sedežev v ekonomskem razredu letal boeing 777 s sedeži školjkaste oblike, ki omogočajo večje udobje.