Igralništvo je eden od virov financiranja države, tako kot je komentiranje eden od virov financiranja avtorja tega članka. Vendar pa vseeno ne morem pristati na tezo, da je komentiranje nedemokratično, zavira razvoj, če recimo komentator ne more pisati, da recimo nekdo laže, krade in zlorablja ne vem koga brez tehtnih argumentov ali sankcij.

Medtem ko ima komentator za sabo odgovornega urednika, uporabniki spleta nimajo nikogar.

Iz naslova iger na srečo se financirajo tudi invalidske in humanitarne organizacije. Kaj pomeni za skupino, ki je v veliko primerih bolj ali manj odvisna od družbe, izpad nekaj sto tisoč evrov ali milijona evrov, avtor seveda ne ve.

Popolna svoboda neodgovornim je anarhija. Anarhija je destrukcija. In destrukcija uničuje tako gospodarstvo kot družbo. Zato je moj predlog še večja prisotnost organov, ki jih plačujemo za vzdrževanje reda in miru na spletu. Le-ta je odlično polje za goljufanje. Skrb zbujajoče je zgolj dejstvo, da je do ureditve razmer prišlo tako pozno.

Licemerstvo vodilnih ljudi v svetovni politiki je bilo tudi omogočanje obstoja davčnih oaz. Kamor odteka dodana vrednost, ki bi jo morali dobiti tudi skozi socialne kompenzacije ljudje. Torej identičen problem kot spletne igralnice.