Slovenski tekmovalec s 25-letnim triatlonskim stažem je zadnjo preizkušnjo opravil najhitreje od vseh ter se v skupnem seštevku zavihtel na drugo mesto, so s prizorišča cilja preizkušnje jeklenih mož v Kailui Koni sporočili iz Kregarjevega štaba.

Kregar je s časom šestih ur in 20 minut nabral dovolj prednosti, da je v skupnem seštevku zaostal le za Brazilcem Alexandrom Ribeirom.

"Z Alexom sva dolgoletna prijatelja, mnogo svetovnih dirk sva 'oddirkala' skupaj in k njemu sem tudi odšel na desetdnevne sklepne priprave, kajti v Sloveniji se zaradi mraza in deževja ni dalo več ustrezno trenirati. To mi je vsekakor koristilo do te mere, da tukaj na Havajih nisem imel nobenih težav z aklimatizacijo, kajti v Riu je bilo od 36 do 44 stopinj. Tako mi današnji tek preko lavinih polj, kjer se temperatura giblje od 40 do 50 stopinj, ni delal večjih preglavic, v nasprotju z mnogimi ostalimi," je povedal jekleni Slovenec.

Kot je še poudaril, mu je k uspehu poleg izredne fizične pripravljenosti pomagalo tudi ogromno tekmovalnih izkušenj, tudi s tega tekmovanja, s tira ga ni spravil niti včerajšnji kolesarski padec pri hitrosti 50 km/h in dve razbiti platišči. Poškodbe k sreči niso bile tako hude, da ne bi mogel danes odteči enega svojih najboljših tekov in za seboj pustiti tudi več kot deset let mlajših profesionalnih triatloncev.