Helios - Hemofarm (60:85): Prosti pad košarkarjev Heliosa v ligi NLB se nadaljuje. Tokrat je zmago iz Komunalnega centra odnesel Hemofarm, ki je gostiteljem odčital pravo lekcijo o kolektivni in borbeni igri. Glavni problem Domžalčanov v letošnji sezoni postajajo prvi polčasi obračunov, saj si navadno v tem času naberejo ogromen zaostanek, ki ga v drugem delu nato zaman lovijo. "Težave se zavedamo in na njej pospešeno delamo. Upam, da se bo v najkrajšem možnem času pripetilo, da začnemo tekmo tako, kot je potrebno. Zopet smo šli v obračun premalo odločno, premalo agresivno, v nekakšnem krču, tako v obrambi kot v napadu. Potem ko se sprostimo, je vse skupaj že prepozno. Če želimo v ligi NLB zmagovati, moramo biti od začetka do konca agresivni, zbrani in stabilni," se slabosti zaveda trener Heliosa Rado Trifunovič. Gostje so tekmo odlično začeli, v prvi četrtini nasprotniku dovolili le sedem točk, do polčasa pa povedli za 29 (51:22) in tako že pred nadaljevanjem razblinili vse dvome o zmagovalcu.

Napadalna igra Heliosa preveč sloni na Dejanu Deliću in Alvinu Snowu, ki imata pri selekciji metov proste roke. Nasprotna moštva so na to pripravljena, zato bodo morali Domžalčani v nadaljevanju sezone nekaj spremeniti. A s tem se Trifunovič ne strinja: "To je naš način igre. Delić in Snow sta odlična strelca. Ne gledamo le na to, da bi žoga prišla do njiju, ampak igramo na tak način, da ju bodo nasprotnikovi igralci preganjali. S tem dobijo ostali igralci več prostora za igro. Tudi v obrambo vložita veliko truda." Po tekmi se je zgodil tudi manjši incident, saj domači navijači niso bili zadovoljni s sojenjem sodniške trojke in so jih zato s psovkami in željo po fizičnem obračunu pričakali pred dvorano. Šele po daljšem prigovarjanju predsednika Lada Gorjana so jim omogočili miren odhod.

FMP - Union Olimpija (67:79): Ljubljanski košarkarji so po treh porazih (Maroussi, Zagreb, Caja Laboral) na gostovanju pri FMP v Srbiji vendarle zmagali in si pred sredino tekmo v Moskvi povrnili nekaj samozavesti. Olimpija je tekmo dobro začela in po zaslugi Slokarja, Walsha in Bečiroviča povedla za 10 točk (16:26), potem pa se je zaustavila. Bečirovič (na koncu 5) in Ožbolt (na koncu 6) sta izgubljala žoge, pri Srbih pa se je razigral Nemanja Protič in z delnim izidom 18:4 je FMP v 16. minuti vodil za štiri (38:34), Olimpija pa je ob polčasu vodila le za las. V drugem delu so gostje okrepili obrambo, v napadu pa prek vsestranskega Matta Walsha (19 točk, 6 skokov, 6 asistenc, 5 dobljenih žog), ob skokih Golubovića (10) in natančnosti Slokarja (met 8-7) ter Bečiroviča (8-6) najprej naredili delni izid 16:2, v 28. minuti povedli z 68:49, nato pa prednost rutinsko zadržali do konca.