KAC – Acroni Jesenice 1:0 po podaljšku (0:0, 0:0, 0:0, 1:0; Craig 61/PP1): Jeseničani so v gosteh pri avstrijskih prvakih pokazali najboljšo igro v letošnji sezoni. Z odmevnima okrepitvama, napadalcem Andrejem Hebarjem in vratarjem Dovom Grumet-Morrisom, se slovenski prvaki niso ustrašili nasprotnika in z disciplinirano igro ustavljali avstrijske nalete. V prvem delu so bili Gorenjci celo bližje zadetku, vendar so bili rdeči v napadalni tretjini premalo zbrani. V nadaljevanju je bil na težkih preizkušnjah Grumet-Morris, ki je s paradami celovško moštvo spravljal v obup. Železarji bi lahko proti koncu druge tretjine bolje izkoristili kar petminutno prednost igralca več, a sta moštvi tudi na zadnji odmor odšli z nedotaknjenima mrežama. Ob vse večjem pritisku gostiteljev so imeli varovanci Ildarja Rahmatullina precej prostora v protinapadih. Najlepšo priložnost je zapravil Hebar, ki v samostojnem prodoru sploh ni uspel streljati, na drugi strani pa so tudi Celovčani grešili v napadu. Sledil je podaljšek, kjer je KAC izkoristil številčno prednost in že po 34 sekundah matiral novega jeseniškega vratarja. Kljub porazu so Gorenjci prvič po 20. septembru osvojili točko, kar jih pred petkovim večnim derbijem lahko navdaja z optimizmom. Na njihovi strani bodo tudi jeseniški ultrasi, ki so z upravo le dosegli dogovor o nižjih cenah vstopnic.

Linz – Tilia Olimpija 5:2 (2:1, 1:1, 2:0; Leahy 4/PP1, Matthiasson 13/PP1, Schlacher 27, P. Lukas 51, R. Lukas 57/EN; Kužnik 11/PP1, Banham 33/PP1): Ljubljanski hokejisti so po uspešnem prejšnjem tednu včeraj v Linz pripotovali brez dveh kanadskih okrepitev in Iva Jana, ki ga je znova uščipnilo v hrbtu. Olimpija je imela v Linzu lani precej težav, kar se ji je pripetilo tudi sinoči. Ko je Frank Banham v drugem delu znižal na 2:3, so zeleno-beli pritisnili na Alexa Westlunda, a je nekdanji tivolski čuvaj mreže zaklenil vrata. Po nespametnih prekrških Andreja Tavžlja in Kevina Mitchella so linški hokejisti v zadnji tretjini znova prišli do pobude in potrdili visoko zmago.

Ostali izidi 13. kroga lige EBEL: Alba Volan – Beljak 5:1, Dunaj – Gradec 3:5, Salzburg – Medveščak 9:3, vrstni red: Gradec in Linz po 21, Beljak (+1) 19, Dunaj 16, KAC 15, Salzburg (+1) in Alba Volan po 14, Tilia Olimpija in Medveščak po 11, Acroni Jesenice 4. Pari prihodnjega kroga, četrtek, ob 19.15: Gradec – Beljak, petek, ob 19.15: Acroni Jesenice – Tilia Olimpija, Medveščak – Linz, KAC – Dunaj, Salzburg – Alba Volan.