"V čolnarni smo opazili oljni madež, ki je segal čez nameščeno ponjavo. Kasneje sem plavala v tisti smeri in res sem začutila močan smrad po olju," je povedala neka Ljubljančanka ter ogorčeno dodala, da je nezaslišano, da se vsi izgovarjajo, da onesnaženja ni - na jezeru pa so madeži in smrad.

"Nočem več ugibati, kdo je kriv. Dejstvo je, da je na gladini jezera nastal 50x50 metrov velik oljni madež in da so posredovali gasilci. Za prvo čiščenje jezera smo dobili na občino račun za 28.000 evrov, vendar ga ne bomo plačali. Država je zanikala krivdo pri prenovi počitniškega doma. Nobenega dvoma pa ni, da je tam nekje zemlja prepojena z nafto in jo dež spira v jezero. Ker ni bilo nobene sanacije zemljine, ker ni odgovornega, ne krivca, lahko le opazujemo umazanijo na Bohinjskem jezeru," je povedal župan Franc Kramar.

Zanimiva bo reakcija okoljskih inšpektorjev oziroma izsledki preiskave o onesnaženju jezera, ki se očitno še ni končalo. Ker letošnje poletje v Bohinju ni bilo zelo deževno, lahko pričakujemo, da bo v jesenskem deževju izpiranje umazanije še naprej ogrožalo naš naravni biser.