Phoenix Suns so doma s 107:102 premagali Atlanta Hawks, Goran Dragič pa ni stopil na parket. Na ostalih tekmah brez slovenske zasedbe, so Detroit Pistons z 78:80 klonili proti Charlotte Bobcats, Minnesota Timberwolves s 96:99 proti Miami Heat, Memphis Grizzlies pa s 87:102 proti Cleveland Cavaliers. Denver Nuggets so z 99:97 premagali Dallas Mavericks.

Phoenix je sinoči vknjižil tretjo zaporedno zmago, potem ko je doma premagal Atlanto. Shaquille O'Neal je za gostitelje dosegel 26 točk in deset skokov, Sonca pa so zmago slavila na zadnjih šestih tekmah od sedmih. Poleg tega so se prvič v sezoni premaknila nad 50-odstotno uspešnost v razmerju zmag in porazov. Na drugi strani so košarkarji Atlante četrtič zapored parket zapustili sklonjenih glav. Ekipi sta bili sicer še v zadnji četrtini povsem poravnani, nato pa je O'Neal poldrugo minuto pred zaključno sireno dosegel pomemben koš za vodstvo z 99:98 in domačini so se veselili zmage.

Jezerniki so v gosteh ugnali Rakete, slovenski košarkar Saša Vujačič pa zaradi bolečin v križu ni igral. Kobe Bryant je 27 sekund pred koncem praktično odločil tekmo, ko je zadel za tri točke. Skupno je na koncu v statistiko vnesel 33 točk, od tega kar 13 v zadnji četrtini, medtem ko je bil na klopi Raket s 23 točkami najboljši Von Wafer, ki je tako z rekordom kariere več kot dostojno zamenjal poškodovanega Tracyja McGradyja. Slednji bo zaradi poškodbe kolena manjkal najmanj dva tedna. Houston je igral tudi brez Rona Artesta, ki je zaradi zvina gležnja že manjkal na petih tekmah, poleg tega pa ga ne bo še kakšen teden. V dresu Raket se je z 21 točkami in osmimi skoki izkazal še Carl Landry.

Sacramento je vknjižil boleč poraz proti Orlandu. Košarkarji ekipe Magic so resnično čarali pod košem gostiteljev in bili uspešni tudi z razdalje. Postavili so nov rekord v doseženih trojkah, ta zdaj na eni tekmi znaša 23. Sicer so za tri točke poskusili kar 37-krat, a je bil procent zadetih poskusov vseeno visok. Doslej je bilo največje število trojk na eni tekmi 21, to je uspelo Torontu leta 2005 proti Philadelphii. Dwight Howard je tokratno tekmo končal s 25 točkami in 15 ujetimi žogami, nato pa je ob zadostnem vodstvu celotno zadnjo četrtino presedel na klopi. Magici so zmagali na svoji peti tekmi zapored.