Dodatne prostore sta skupaj s sirarjem Vitom Bremcem uredila v nekdanji lokovški osnovni šoli. S pridobitvijo bosta lahko proizvodnjo podvojila in tako na leto proizvedla 25 ton sira. Pod isto blagovno znamko bodo v sirarni odslej izdelovali tudi maslo, namaze, skuto, sirotko, jogurte, kislo mleko in mladi sir. "Če hočeš kmeta pošteno plačati in imeti zadovoljne zaposlene, je treba iz kupljenega mleka izčrpati vsak cent," Vončina utemeljuje razširitev proizvodnje tudi na druge izdelke in dodaja, da zaradi posojil za zdaj še težko govori o dobičku, upa pa, da bodo s širitvijo uspeli poslovanje spraviti na zeleno vejo. Večjih naložb v prihodnje ne načrtujeta. "Potem je nevarno, da postaneš industrija, to pa ni naš namen," zatrjuje Vončina. Bremec dodaja, da bo večji poudarek zato raje na kakovosti in butični prodaji.

Naložbo so finančno podprli tudi na novogoriški občini, kjer upajo, da bo sirarna ohranila vsaj kakšno izmed sicer vedno redkejših kmetij na Banjški planoti. V sirarni Lokovčan trenutno mleko odkupujejo od 14 okoliških kmetov po 40 centov za liter, kar je kar nekaj centov več, kot dobijo kmetje, ki mleko oddajajo v vipavsko ali kobariško mlekarno. Sirarja menita, da je mleka za zdaj na planoti še dovolj, ker pa so njuni dobavitelji večinoma starejši kmetje, Bremec upa, da se jim bo kmalu pridružil tudi kakšen mlajši, ki bo poskrbel, da mleka tudi v prihodnje ne bo primanjkovalo.