Uveljavili sta se novi disciplini mešanih dvojic in šprinta, vse več je mladih tekmovalk in tekmovalcev, zanimanje gledalcev se je povečalo zaradi zanimivejših in krajših spopadov na stezah. "Pozlatila" se je Celjanka Barbara Fidel, ki je svetovna prvakinja v šprintu, Kranjčanka Silvana Belcijan in Celjanka Biserka Petak pa sta svoje bogate izkušnje "pretopili" v naslov najboljših med dvojicami, kar je razveselilo tudi selektorja ženske reprezentance Lada Gobca : "Prvič smo močno pomladili reprezentanco, v njej so bile celo mladinka in dve kadetinji. Zato je naš uspeh toliko večji. Tudi v ekipnem tekmovanju so naše kegljale zelo dobro in precej izenačeno, manjkal je le en vrhunski izid in bili bi pri tretji kolajni."

Selektor moških Franc Belcijan prvič ni imel na voljo enega najboljših slovenskih kegljačev Borisa Benedika, ki je tokrat nastopal za Makedonijo in dobro unovčil svojo kakovost. Z dvojnim naslovom svetovnega prvaka (posamezno, kombinacija) ter še bronom med dvojicami s hrvaškim "Makedoncem" Damirom Fučkarjem. "Benedik je svoja zgodba. Od fantov sem veliko več pričakoval. Drugič bodo potrebne temeljite priprave, tudi drugačna izbira igralcev, če hočemo ostati v vrhu moškega kegljanja," je poudaril Franc Belcijan.

Časa ni ravno na pretek, naslednje SP bo že čez leto dni v Novem Sadu, še z eno novostjo. Tudi v ekipnem tekmovanju bo točkovanih vsakih 30 lučajev od skupno 120, ki so že nekaj časa stalnica.