Vendar pa se pri prodaji postavlja vprašanje, ali je dejansko sploh šlo za prodajo ali je Racman lastništvo Adriatic Invest le prenesel na Ciper, ki ima mnogo bolj ugodno davčno zakonodajo kot Slovenija. V prid temu, da je šlo le za prenos lastništva in ne za prodajo, priča podatek, da je na prodajni pogodbi kot kupec in prodajalec podpisan prav Racman, ki je po dostopnih podatkih tudi direktor Sidbury Enterprises Limited.

Dvom vzbuja tudi sama prodajna cena, saj je Racman za Adriatic Invest iztržil vsega 7500 evrov, kolikor je znašal tudi osnovni kapital družbe. Cena namreč ne odraža dejanske vrednosti Adriatic Invest, saj ima ta po zadnjih informacijah v lasti za kar okoli štiri milijone evrov finančnih naložb oziroma okoli 500-krat več, kot je Racman iztržil za družbo. Adriatic Invest ima po dostopnih podatkih v lasti za 3,7 milijona evrov delnic KD Group, manjši delež tovarne olja Gea, vreden 150.000 evrov, in za 24.500 evrov delnic Tosame. Poleg tega ima Adriatic Invest v lasti tudi 30-odstotni delež družbe družbe PM & AFA Finančno svetovanje, ki je imela konec minulega leta 13,1 milijona evrov sredstev in 1,4 milijona evrov kapitala.

Zakaj je prodal družbo, kakšna je njegova povezava s ciprsko družbo, smo želeli vprašati tudi Racmana, ki na naše klice ni odgovoril.