"Drži, za eno leto se selim v Rim," je včeraj Brezec (210 cm, 29 let) potrdil novico, potem ko smo ga ujeli po telefonu med pripravami v Las Vegasu. "Na koncu sem izbiral med Olimpijo in Romo. Odločil sem se za Italijane, saj se mi zdi, da je v tem trenutku to najboljša izbira. Poleg tega bom na očeh tudi klubov iz NBA, saj bo za Lottomatico igral Brandon Jennings, nova mlada zvezda ameriške košarke, ki je igral za Arizono in se pozneje vrača na nabor NBA. Se pa zahvaljujem Olimpiji za korektne pogovore, predvsem Petru Vilfanu. Žal mi je tudi zaradi trenerja Džikića. V Olimpijo se bom prej ali slej vrnil."

V Rimu bo imel Brezec družbo v Saniju Bečiroviču. "Ne samo v Saniju. Tam je trener Jasmin Repeša, športni direktor Dejan Bodiroga pa je prišel sem v Vegas in mi pojasnil, da želi Roma sneti Sieno z italijanskega prestola. Rim je blizu, kar je še dodaten argument zame," je razložil Primož Brezec, ki se bo novemu moštvu pridružil 20. avgusta, njegova žena pa bo v kratkem v Rimu že izbrala stanovanje.

Pa slovenska reprezentanca? "Videl nisem, slišal pa sem, kaj se je zgodilo v Atenah. Škoda, res škoda. Prepričan sem, da bi lahko nekoč vendarle dosegli uspeh, ki si ga vsi tako zelo želimo. Verjamem, da bo drugo leto na evropskem prvenstvu na Poljskem bolje. Če bom tam igral tudi jaz? Bom, če ne bo Aleš Pipan selektor."