Ta je namreč septembra 2004 zoper Pavšiča in njegovo podjetje DKT vložil kazensko ovadbo zaradi domnevne davčne utaje. Pavšič po ugotovitvah Dursa v letih 2002 in 2003 kot odgovorna oseba v podjetju ni oddal letnih obračunov davka od dobička pravnih oseb, čeprav naj bi v tem obdobju z računa podjetja dvignil za skoraj milijardo nekdanjih tolarjev denarja. Omenjene dvige naj bi prikazoval za namene plačila stroškov, za njihovimi zneski pa naj bi se po ugotovitvah davčnih inšpektorjev izgubila vsaka sled.

Prav tako naj bi odgovorni v podjetju pri obračunu DDV med aprilom 2002 in decembrom 2003 mesečno vpisovali zneske obdavčljivih nabav brez kakršnih koli verodostojnih listin ter tako odbijal vstopni DDV. Durs je tako podjetju po pregledu odmeril dodatne davčne obveznosti v skupnem znesku 792 milijonov nekdanjih tolarjev. Poleg Pavšiča je Durs ovadil še drugo soustanoviteljico podjetja DKT Polonco Vindiš. Ob tem velja poudariti, da je ta lastnica podjetja Bva Plus, ki domuje na istem naslovu kot domnevno "slamnato" podjetje Tunel Plus. Tudi z njegovega računa naj bi Pavšič po mnenju kriminalistov lani dvigoval denar, ki naj bi ga podjetju prek fiktivnih računov nakazoval SCT.

Poročali smo že, da naj bi bili med ustanovitelji "slamnatih" podjetij odvisniki od mamil in alkohola, storilci kaznivih dejanj in osebe z družbenega dna, s katerimi je mogoče manipulirati. Omenjena podjetja so bila ustanovljena po letu 2000, uradno pa bodisi ne poslujejo bodisi ustvarijo le okoli deset tisoč evrov letnih prihodkov, čeprav se nekatera uradno ukvarjajo tudi z gradbeništvom.

Ob tem velja opozoriti na podobnost nekaterih ugotovitev davčnih inšpektorjev pri pregledu DKT in kriminalistov pri preiskavi SCT. Tako DKT kot "slamnata" podjetja naj bi denar na račun dobivala v vsotah od dvesto nekdanjih tolarskih tisočakov do največ 40.000 evrov. V obeh primerih je denar dvignil Pavšič, pri čemer naj bi mu ga v primeru "slamnatih" podjetij, ki so "poslovala" s SCT, v zameno za provizijo prinašali uradni zastopniki teh podjetij. Tudi med plačniki storitev DKT, ki se je uradno ukvarjalo z organizacijo koncertov in posredniškimi storitvami v gradbeništvu, je bilo veliko gradbenih podjetij, pri čemer nam ni uspelo preveriti, ali so med njimi tudi kooperanti SCT.

Kot so nam pojasnili na državnem tožilstvu, so zahtevo za preiskavo DKT decembra lani umaknili, ker je podjetje prenehalo obstajati. Dodajajo, da se o zahtevi za preiskavo zoper druge obdolžene osebe (Pavšiča, Vindiševo in njuno domnevno knjigovodkinjo) še niso odločili, ker se ena izmed njih ne odziva vabilom na zaslišanje in je trenutno ni mogoče izslediti. Pavšič naj bi sicer Dursu že marca 2004 dejal, da sam ni vodil poslovnih knjig in da ne razpolaga z dokumentacijo podjetja.