Virtualni svetovi so polni perverznosti

Spadaro svari, da je Second Life tudi kraj, kjer je "zelo prisotna tudi erotična dimenzija, ki vključuje vse od prostitucije do pedofilije. Virtualni svetovi so za nekatere ljudi pribežališče, kamor se skrijejo pred resničnim življenjem, nekateri pa tam iščejo tudi kaj več v življenju, morda tudi versko razsvetljenje," piše Spadaro v svojem članku. "Second Life je torej prostor, kjer lahko srečaš ogromno ljudi, zato ne bi smeli zamuditi priložnosti za pridiganje in pozitiven vpliv na njegove prebivalce," nadaljuje Spadaro.

Second Life ima že več kot osem milijonov prebivalcev, vsak dan pa se v tem verjetno največjem virtualnem svetu obrne več milijonov resničnih dolarjev.

Poročilo OVSE: Spletna cenzura v svetu se širi

Državne omejitve in cenzura interneta so se razširile v več kot dvajset držav, ki prebivalcem omejujejo dostop do nekaterih spletnih strani in tako utišajo politično opozicijo in državi neljube teme, ob tem ugotavlja poročilo OVSE. Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je predstavila študije primerov internetne cenzure v Kazahstanu in Gruziji ter izpostavila tudi cenzuro na Kitajskem, v Iranu, Sudanu in Belorusiji. "Širjenje internetne cenzure v nekaterih državah samo dokazuje, s kakšno lahkoto nekateri režimi posegajo po omejevanju svobode govora ljudi, s katerimi se ne strinjajo oziroma se jih bojijo," je zapisano v poročilu. Najnovejši primer načrtovanja spletne cenzure, ki ni zajet v poročilu, so besede malezijskega ministra, da se bo zavzemal za cenzuro in zaporne kazni za spletne pisce, ki bodo v komentarjih žalili islam ali kralja.