Minister je zagotovil, da je za obnovo otroškega in urološkega oddelka zagotovljenih 15,6 milijona evrov, dela pa bodo končana leta 2009. Gradnja kirurško-ginekološkega bloka naj bi bila po Bručanovih napovedih končana leta 2011. Ta naložba je predvidena v okviru razvojnega načrta Slovenije, sredstva zanjo pa niso zagotovljena.

Videti je, da bo morala Koroška za omenjeno gradnjo v precejšnjem delu sama prevzeti skrb za pridobivanje sredstev iz evropskih skladov, saj bo slovenjgraška bolnišnica po besedah Bručana dobila status regijske bolnišnice. V tem primeru bo ustanoviteljica bolnišnice regija in ne več ministrstvo. Kot regionalna bolnišnica bo po Bručanovem mnenju dobila tudi možnost za ureditev urgentnega centra.

Vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Janez Lavre se je z ministrom pogovarjal tudi o možnostih organiziranja oddelka za nego in oskrbo bolnikov, saj bolnišnica za te bolnike na leto porabi okoli 167.000 evrov, kar otežuje delo v akutni bolnišnični obravnavi, saj tega denarja bolnišnici zavarovalnica ne prizna.

Primarij Mihael Zajec je od ministra želel odgovor na vprašanje, ali bi lahko bolnišnice dobile del neizkoriščene medicinske opreme vojaške bolnišnice Role 2. Bručan je dejal, da v Role 2 ni veliko opreme, ki bi jo bolnišnice lahko uporabljale, in da tudi razpisa ni bilo. "Veliko je interesentov, je pa na obrambnem ministrstvu, da o tem odloči," je dejal Bručan.