B., moji stari znanki in kultnemu hipijevskemu liku, ulice niso bile dovolj in je šla oprijem svojih gojzaric preizkusit na "off road" v Tivoli. Vrnila se je navdušena. Še vedno je to to. V naših sekundarnih in terciarnih življenjskih stilih je oprijem gojzarjevega podplata na snegu pač redko prvinsko doživetje oziroma redek občutek zanesljivosti. Pa še za nekaj gre. Povsem drugače se je preobuti v lažjo pomladansko obutev, če si prej nosil težjo. Šele po gojzaricah človek lahko v starkah zleti.

Je pa prihod pomladi ulični umetnik z vzevkom SAD napovedal z lično oziroma profesionalno narejeno zanko za obešanje. Z listkom z napisom "Pomlad prihaja" je ta v začetku minulega tedna (meni) niti ne zlovešče, ampak kar nekako simpatično zanihala z žice nad Trubarjevo. Če je dandanašnja umetnost predvsem kakršen koli način opozoriti nase, mu je uspelo, sem se pa o fantu dodatno pozanimal, kolikor se je dalo, in si po napotku poznavalcev tovrstnega arta ogledal še napis SAD iz tolarskih kovancev, ki jih je nalepil na neko fasado.

Daleč od tega, da bi me pretreslo ali navdušilo. Kot te na primer lahko prav navduši, če v petek ponoči v dokaj neperspektivni underground situaciji na svojem mobilcu ugledaš msg, ki ti ga je znanec poslal iz Miamija. Kar se mi je na primer zgodilo ono noč. V trenutku sem pozabil na dogajanje okoli sebe in postopoma, najprej glede na pozicijo vhodnih vrat v klub, potem glede na pozicijo vhodnih vrat v hišo, v kateri je klub, ter na koncu glede na smer ceste, ki teče mimo kluba, najprej določil sever, glede nanj pa zahod, se obrnil proti Miamiju in z iztegnjeno roko, kot da bi imel v roki iztrošen tv-daljinec, ki dela zgolj, če ga malodane zapičiš v ekran, ritualno poslal odgovor v smeri Floride, dežele drobnih peščenih obal in vodnega smučanja. Preverba gojzarjev in sms iz Miamija? Sploh ne slab tedenski izkupiček.