Četrto mesto je poleg četrtega Po Romandiji 2004, petega Po Švici 2003 in šestega Po Nemčiji 2005 njegov zagotovo največji uspeh na enotedenskih dirkah. Z zmagovalnih stopničk ga je v soboto po spletu okoliščin izrinil Španec Luis Sanchez Gil.

V zadnji, izredno težki etapi, je poskušal s kar nekaj napadi, da bi se uvrstil na zmagovalni oder. A ni bil tako surovo močan kot Španec Alberto Contador, ki je čez zadnjega od štirih klancev na Col d' Eze v velikem slogu slekel Davida "Tin-Tin" Rebellina iz rumene majice. Contador je bil s pomočjo sijajne ekipe Discoveryja, ki mu je pripravila napad, praktično močnejši kot vsi ostali skupaj.

Prav v teh dveh primerih Contador - Rebellin in Sancez - Valjavec se je na najlepši način videlo, kaj lahko ekipa naredi za prvega moža. V odločilnih trenutkih "Valjo" ni imel poleg nikogar, kot tudi ne Rebellin. Sanchez pa je imel edini kar dva pomočnika iz ekipe Caisse d' Espargne vse do cilja v Nici. Sanchez je tretje mesto zadel na lotu v vojni med Rebellinovim Gerolsteinerjem in Discoveryem. V soboto je kot ubežnik idealno izkoristil dobro zamišljeni napad Discoverya (Leipheimer, Popovič, Danielson), ki sprva ni uspel. Sanchez pa si je pred glavnino privozil ravno toliko naskoka (28 sekund), da je prehitel Valjavca, ki je bil deseti v šprintu. "Zares zahvala vsem, ki ste navijali zame," je na kratko, ob hitenju na letalo, dodal Valjavec. Hkrati je s tem dosežkom naredil najboljše delo za podaljšanje pogodbe z Lamprejem.