"Ljubljanski župan namreč predlaga, da bi Žale, Parkirišča in Tržnice prešli v 100-odstotno last Mestne občine Ljubljana brezplačno, kar je vprašljivo. Po eni strani tehtamo med tem, da bi morali sodelovati pri naložbah v teh podjetjih, na primer pri širitvi Žal, po drugi pa bi se z izstopom temu izognili. Ideja se nam kljub temu zdi zanimiva," razmišlja Janez Cimperman, župan Iga.

Brezplačni izstop iz treh javnih podjetij Holdinga se zdi veliko bolj problematičen Antonu Zakrajšku, županu Velikih Lašč. "Nikakor ne nameravamo iz podjetij izstopiti brezplačno, ampak kvečjemu na račun višjega deleža v drugih podjetjih v Holdingu (Snaga, LPP, Vodovod-Kanalizacija, Energetika, op. a.), če ne že z izplačilom. To pa ne pomeni, da izstopu nasprotujemo, še več, če bi bila ponudba dobra, smo pripravljeni izstopiti tudi iz drugih podjetij Holdinga," dodaja Zakrajšek.

Poleg usode Žal, Parkirišč in Tržnice bo danes Janković s primestnimi župani govoril tudi o naložbenih načrtih podjetij za letošnje leto in o imenovanju komisije za izbor novega direktorja Parkirišč. Spomnimo, da je Gregorja Feista, nekdanjega direktorja, ljubljanski župan odstavil sredi decembra lani, ker naj bi zlorabil njegovo zaupanje in mu predlagal neupravičeno povišanje parkirnin.