Tožilstvo očita 57-letnemu Marjanu Krajncu storitev petih kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic ter tri kršitve temeljnih pravic delavcev. Pod obtožbo so potovanja v letih od 1996 do 2000, ki naj bi jih bil Krajnc, trdi tožilstvo, organiziral na stroške študentskega servisa za nekatere zaposlene, zunanje sodelavce in znance, ter zasebna potovanja, ki jih je opravičeval kot strokovne ekskurzije.

Leta 1996 se je potovalo v Grčijo, leto kasneje v Turčijo, leta 1999 na Karibsko otočje in istega leta še v Francijo, v letu 2000 pa še enkrat v Francijo. Krajnc naj bi s temi potovanji študentski servis oškodoval za skoraj 3,7 milijona tolarjev.

V zvezi s kršitvami temeljnih pravic delavcev pa tožilstvo Krajncu očita, da je zaposlenim izplačeval le izhodiščno plačo po kolektivni pogodbi in ni upošteval točk glede na njihovo delovno mesto ter jih tako prikrajšal za del plače. Eni od teh zaposlenih je tudi prekinil delovno razmerje, čeprav za to ni bilo dogovora niti okoliščin, ki bi to dovoljevale.

Zaradi težav s hrbtom naj bi bil Krajnc na bolniški do 5. oktobra, sojenje pa je sodnica Rotova razpisala za dan kasneje, torej 6. oktobra.