Ta bo zajemal njihove največje uspešnice, od prvenca "Ten" vse do najnovejše plošče, preprosto poimenovane, "Pearl Jam". Vstopnice so še na voljo, je povedal Bojan Rojko z agencije K. Pearl Jam je ameriški rock bend, ki se je v glasbeno zgodovino zapisal kot eden najpopularnejših in najbolj vplivnih v devetdesetih letih. Velja za eno od Velikih štirih skupin (Big Four) iz grunge gibanja, poleg Nirvane, Alice in Chains ter Soundgarden.


Turneja Pearl Jam ob izidu novega albuma se je začela aprila v Londonu in nadaljevala po večjih mestih v ZDA s predskupino My Morning Jacket. Evropski del turneje so uradno začeli v irskem Dublinu, po koncertnih nastopih na Nizozemskem, v Belgiji, Španiji, na Portugalskem, Franciji, Švici, Italiji, Češki, Nemčiji, Avstriji in sosednji Hrvaški, pa ga bodo zaključili v Grčiji. Nato se bodo odpravili še v Avstralijo, je sporočil Rojko.

Na repertoarju nedavnega koncerta Pearl Jamov v Berlinu so bile skladbe "Go", "Save You", "Animal", "Do The Evolution", "Severed Hand", "World Wide Suicide", "Marker In The Sand", "Even Flow", "Grievance", "Green Disease", "Black", "Porch" in druge. Po dvakratnem bisu so oboževalcem med drugimi poklonili še "Given To Fly", "I Believe In Miracles", "Alive", "Last Kiss", "Footsteps" in "Yellow Ledbetter", je zapisano na spletni strani skupine.