Nato se je Bajde spravil na njenega sedanjega partnerja in bentil, zakaj ga živcirajo. Ta ga je miril in ko je že kazalo, da se vrelišče ohlaja, saj se je Bajde napotil nazaj do razpravne dvorane, je na prizorišče stopila njegova mati in ga spodbudila, da se je znova zagnal proti moškemu, ki ga je nadomestil pri bivši partnerici.

Grobo ga je zgrabil in surovo udarjal po njegovi glavi, ga zvlekel v razpravno dvorano in ga vlekel kakih šest metrov po prostoru. S pestmi je tolkel po njem, medtem pa sta vstopili njegova sestra in nekdanja partnerica ter ga skušali pregovoriti, naj odneha in se umiri. Nasilni Bajde je kljub temu nadaljeval ter s kolenom butal v glavo in trebuh svoje žrtve. Pri tem si je za hip oddahnil in odstopil, kot da bi si hotel ogledati, kaj je storil, v tistem trenutku pa ga je tožilec Dušan Roš obvladal od zadaj s prijemom na ključ.

"Pomiril sem ga in spravil iz razpravne dvorane, od koder ga je odpeljal varnostnik," je dejal Roš. Bajde pa akcije ni končal. V avli se je spoprijel še z varnostnikom. Nasilnika so nato umirili policisti in ga odpeljali v pridržanje, danes pa ga bodo privedli k preiskovalni sodnici.

V prostorih sodišča je bilo precej krvavih sledi, saj je, kot smo izvedeli, Bajde nesrečnemu moškemu razbil arkado in ga ranil po desnem licu. Bajde je star znanec policije in sodišča zaradi številnih kaznivih dejanj. Samo iz lanskega leta ga bremeni sedem kaznivih dejanj, večinoma zaradi nasilništva.