Vmes so Koprčani, ki imajo bridke izkušnje z Georgom Subanom (da se iz Slovenije umika, dokazuje izbris njegovega Sport Linea iz sodnega registra), so v začetku lanskega novembra dobili še italijanskega snubca, predsednika tržaške Triestine (igra v drugi ligi) Flaviana Tonellotta, sila kontroverzno osebo, ki je želela do evropskih nogometnih pokalov po slovenski bližnjici.

Za prihod Mandarića se najbolj ogreva koprski župan Boris Popovič, k njemu pa mu je vrata odprl Mladen Rudonja, Popovičev strankarski in siceršnji prijatelj, ki se je med igranjem v Portsmouthu s predsednikom očitno dobro razumel. Najprej je k Mandariću odpotoval Popovič, nato pa se je 50-odstotni lastnik premierligaša, ki se krčevito bori za obstanek, vsaj štirikrat odpravil v Slovenijo. Popovič želi Mandarića prepričati, naj denar vloži v gradnjo marine, hotelsko-športnega kompleksa na Bonifiki in še česa. Če bi se kaj od tega udejanilo, bi Popovič uresničil vsaj del predvolilnih obljub in si močno povečal možnosti za zmago na jesenskih volitvah.

"Uprava FC Anet Koper se je z gospodom Mandarićem prvič sestala šele prejšnji mesec. O njegovem vložku v klub se torej pogovarjamo prvič. Gre za zelo resnega in pripravljenega sogovornika," poudarja podpredsednik in glavni operativec Anet Kopra Peter Lovrečič , ki se je skupaj s predsednikom Boštjanom Avrom s polovičnim lastnikom angleškega premierligaša Portsmoutha že pred časom pogovarjal v imenu celotne uprave. Prvi oprijemljiv dokaz, da gre tokrat morda zares, je odločitev Mladena Rudonje, da bo spomladi oblekel rumeni dres.

Mandarić si je v Kopru med tednom v močni burji ogledal bedno nogometno infrastrukturo, klubsko vodstvo pa mu je predstavilo trenutno stanje v klubu, pričakovano poslovanje ter kadrovsko zasedbo ekipe, posebej zanj pa so pripravili še eno revizorsko poročilo o poslovanju kluba. Največ težav naj bi (spet) povzročala slovenska zakonodaja, ki ne dovoljuje privatizacije društev, kamor sodijo vsi športni klubi. Tudi zato si je težko pričakovani stric iz Amerike vzel vsaj mesec dni časa za razmislek, kar pomeni, da je njegov prihod še vedno med oblaki.

A je Mandarić Koprčanom le obljubil takojšnjo pomoč. Slišati je, da naj bi poskrbel za dve igralski okrepitvi ter finančno pomoč klubu, če bi prišlo do težav pri pridobivanju tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Mladen Rudonja, ki bo v prihodnosti (če Mandarić seveda dahne da) imel eno glavnih besed v klubu, naj bi se v ponedeljek pridružil treningom skoraj nespremenjene članske ekipe.