Dolgočasnemu napovedovanju vremena je dodala svojo noto - v kot je postavila staromodne kostime in namesto tega oblekla seksi oprijete majčke. V zasebnem življenju je srečno oddana, piše diplomo, obvlada več vrst plesa in obožuje oddaljene, eksotične dežele. Zgovorna voditeljica je obsedena z nakupovanjem in soncem, najbolj vesela je takrat, ko lahko sebi in drugim napove toplo in sončno vreme.

Zakaj voditeljica vremena v informativni oddaji 24 ur? Kako se je to zgodilo?

"Bilo je sredi decembra leta 1999 in sploh nisem verjela, da se vse to res dogaja. V informativnem uredništvu so za oddajo 24 ur potrebovali novo moč med napovedovalci vremena; izkazala sem se in tako so me povabili k sodelovanju. Moja prva vremenska napoved se je zgodila 31. marca leta 2000, nekaj dni pred mojim rojstnim dnevom in tako sem dobila najlepše darilo."

Kakšna je sicer vaša izobrazba?

"Maturirala sem na gimnaziji v Velenju in se vpisala na Biotehniško fakulteto v Ljubljani, kjer končujem študij krajinske arhitekture."

Občudovalka mavrice

So vas že od nekdaj zanimali vremenski pojavi?

"Zanimali in vedno znova prevzeli. Že od malega občudujem mavrico, skrivnostni pa so tudi strela, toča in orkani."

Za marsikoga suhoparne vremenske napovedi ste začinili z dekolteji, oprijetimi oblačili, mladostno razigranostjo. Vam je ljubše, da vas označujejo kot seks simbol ali hidrometeorološko mojstrico?

"Ne eno ne drugo! Mislim, da sem nekje vmes. Suhoparne vremenske napovedi skušam raje začiniti s svojo spontanostjo, prisrčnostjo in prijaznimi besedami. Najbolj ponosna sem sama na sebe takrat, ko mi znanci ali mimoidoči rečejo, da me z veseljem pogledajo, ker sem tudi tako prisrčna."

Bi prakticirali slečeno napovedovanje? V tujini se sproti slačijo, medtem ko napovedujejo vreme?

"Sem pristašinja tega, da je bolj mično tisto, kar je skrito, kot tisto, kar je odkrito! Oddaja 24 ur je kredibilna in najbolj gledana osrednja informativna oddaja na naših televizijah in slačenje zagotovo nima mesta v njej."

S čim se še ukvarjate?

"Petnajst let sem trenirala ples, od baleta in latinsko ameriških plesov do džez baleta. Končala sem nižjo glasbeno šolo klavirja. Še vedno me glasba in ples zelo privlačita. Rada se učim tujih jezikov, trenutno je to španščina. Že kot mala deklica sem se učila nemškega jezika. Nadaljevala sem v osnovni in srednji šoli ter na fakulteti. Poleg nemščine sem se v šoli učila še angleščino, zunaj šole pa italijanščino. Rada tudi veliko berem, hodim v kino (zadnje čase mi je všeč tudi domači kino), na aerobiko, poleti rada plavam, pozimi pa smučam."

Sonce ima prednost

Kakšno vreme vam je najbolj všeč?

"Obožujem sonce! Sonce, sonce, sonce! Ni ga čez toplo vreme! Seveda mi ugajata tudi zima in sneg, a le za kratek čas. Dežne kapljice imam najraje v mesecu aprilu, ker je to moj mesec! Ne vem zakaj, ampak kadar je toplo in sije sonce, je tudi moje počutje boljše. Kadar dežuje in je zunaj vse sivo, se moje počutje in zadovoljstvo takoj spremenita. Pomislim na kaj lepega in težava je odpravljena. Poleti se prelevim v martinčka. Ni je vročine, ki bi me pregnala. Še sreča, da je morje nekaj centimetrov stran. Zaplavam, se ohladim in veselo nazaj na delo - martinčkanje."

Če bi vam stilistka pripravila staromoden kostim - bi ga oblekli?

"Niti po naključju! V primeru, da bi se to zgodilo, imamo v garderobi tudi zelo veliko oblačil, tako da bi v skrajnem primeru tam našla kaj primernejšega."

Koliko besede imate pri tem, kako ste oblečeni?

"Največ šteje pri tem moja beseda, v izbranih oblačilih se namreč želim pred kamero res dobro počutiti. Moja stilistka Slavka Pajk je pri svojem delu zelo profesionalna, zadnje čase pa me oblači tudi modna oblikovalka Maja Štamol."

Marsikaterega moškega gledalca zanima, ali ste oddani?

"Ne verjamem, da vse moške zanima moj stan, verjamem pa, da raje pogledajo vremenarko kot vremenarja. Imam luštnega fanta, rokometaša Boštjana, ki ni sanjski, uteleša pa vse tisto, kar potrebujem!"

Vozite velik avto, v katerem je dovolj prostora za tri otroke. Razmišljate o naraščaju?

"O naraščaju še ne razmišljam in tri otroke bom imela, če bo šlo vse po sreči. Seveda tudi zvestega prijatelja - psa! Takrat bom seveda potrebovala večji avto, saj bi bila moja škatlica pretesna."

Kaj vas privlači?

"Zelo rada nakupujem! To me lahko razveseli tudi takrat, kadar sem žalostna in nejevoljna. Raj na zemlji pa sta zame turkizno morje in kilometre dolga peščena plaža! Privlačijo me tudi ples in glasba, otroci, živali..."

Pozdravljena, eksotika

Česa ne marate?

"Ne prenesem laži in spletkarjenja! Žalostita me tudi zahrbtnost in hinavščina."

Kam bi radi odpotovali?

"Zelo me privlačijo eksotične dežele, ker obožujem peščene plaže, turkizno morje in palme. Bila sem že na Kubi, v Grčiji in v Hurgadi (Egipt), kjer je bilo tega veliko. Za novo leto se s prijateljem odpravljava na Kanarske otoke. Poleti bova odpotovala na Šri Lanko in Maldive. Zelo rada bi obiskala tudi Avstralijo, Novo Zelandijo, Skandinavijo, južno in severno Ameriko in seveda tudi Južnoafriško republiko. Če mi bo vse to tudi uspelo, bomo še videli."

Kakšni so vaši življenjski cilji?

"Upam, da bom uspešna krajinarka in če bo sreča mila in mož potrpežljiv, bova imela tri otroke in psa. Napovedovanje vremena bo vedno ostalo moje najljubše opravilo."