Od včeraj je tudi malce bolj jasno, kaj pomeni odstop "iz osebnih razlogov", kot je Meden pojasnil svojo odločitev, da predčasno konča direktorski mandat. "Po ocenah tako gospodarstva kot tudi tuje strokovne javnosti je bilo delo STO v času, ko sem ga vodil, uspešno in učinkovito. Tako je menil tudi Marjan Hribar , ko je prevzel vodenje direktorata za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo, ker pa so se v zadnjih tednih zgodile poteze, ki niso več omogočale zaupanja v moje delo, sem odstopil," pojasnjuje Meden.

Naj spomnimo, da mu je Hribar očital grobo prekoračitev pooblastil, potem ko je brez soglasja upravnega odbora podpisal pet pogodb, ki se nanašajo na izvajanje informativno-promotivnih dejavnosti Slovenije na tujih trgih. A je vse skupaj izzvenelo v slogu "tresla se je gora, rodila miš", saj upravni odbor včeraj ni razveljavil domnevno protizakonito podpisanih pogodb, marveč je njihovo veljavnost s treh skrajšal na eno leto. Marjan Hribar, ki je hkrati tudi predsednik upravnega odbora STO, pa včeraj ni bil več prepričan, ali so bile pogodbe sklenjene zakonito ali ne, saj si pravnega mnenja o tem še ni pridobil. Oceno prejšnje vlade izpred štirih let, ki je Gunčarjevo odstavila s pojasnilom, da ni sposobna samostojno odločati, pa je Hribar označil za subjektivno.

Barbara Gunčar: Nisem v nobeni stranki

Bojan Meden, ki ostaja v STO, bo direktor do imenovanja Gunčarjeve na vladi, njena prva naloga pa bo, da v štirinajstih dneh od prevzema funkcije objavi razpis za novega generalnega direktorja. "Upam, da bom med kandidati, to pa je v veliki meri odvisno od analize dosedanjega poslovanja STO in od vsebinske realizacije njenih ciljev. Nisem v nobeni stranki, sem za tiste, ki želijo Sloveniji dobro," pravi Barbara Gunčar