Izstop Gorazda je verjetno utišal tiste dvomljivce, ki so že ob lanskem spektakularnem zaključku prve sezone in razglasitvi zmagovalca Petra Januša trdili, da je šlo pri njem za patriotizem in številne lokalne navijače Peter je Mariborčan, Idol pa mariborski projekt. Kot kaže, ni tako, saj se letos obeta zmaga morda celo prestolnici.

Na uradnem spletnem forumu na naslovu www.net-tv.si je zadnje dni najpogosteje mogoče prebrati, da si gledalci v finalu letos želijo dve dekleti, sploh zato, ker sta obe vokalno precej močnejši od edinega preostalega fanta v tekmovanju. O tem seveda ne moremo soditi, ker nismo glasbeni strokovnjaki, drži pa gotovo dejstvo, da se bo Dean Vivod, ki je brez dvoma v največji meri pozitivno popestril letošnjo sezono (kljub njegovi mladosti ima 18 let), moral to nedeljo zares potruditi, kajti čaka ga boj z zelo nadarjenima dekletoma, ki sta v zadnjih oddajah pokazali, da gresta na vse ali nič. Po Freddieju Mercuryju, Gamsih in Supermanu lahko samo upamo, da mu še ni zmanjkalo idej, sploh zdaj, ko bo vsak od njih moral zapeti kar dve pesmi v enem večeru. Računa lahko na dodatno podporo vseh tistih oboževalk, ki so doslej zvesto glasovale za Gorazda, ampak ker sta fanta tako različna in ker je Dean vse prej kot tipični latino-pop očarljivec in lomilec ženskih src, se lahko zgodi, da se bo kakšen delež teh preusmeril na katero izmed dveh deklet.

Morda bodo letos punce navijale kar za punce. V vsakem primeru smo prepričani, da se nam obeta nora zabava in da do poznih večernih ur 26. decembra še zmeraj ne bo povsem jasno, kdo je letošnji zmagovalec. Vi pa se v pričakovanju razglasitve ne prepustite naključju in bodite del strokovne žirije ter vsako nedeljo zvečer dajte kakšen glas ali dva svojemu najljubšemu finalistu. Navsezadnje boste vi poslušali pesmi zmagovalca ali zmagovalke, obiskovali nastope in navijali za visoko uvrstitev na najrazličnejših lestvicah. Lani je bilo namreč menda kar veliko takšnih, ki so navijali za Suzano Savič, a so tako trdno verjeli, da se bo s Petrom Janušem znašla v finalu, da zanjo v predzadnji oddaji niso glasovali. In so se opekli. Ne dovolite, da se letos podobno zgodi vam.