Anamarija Lampič je bila v konkurenci 96 tekmovalk zopet najhitrejša na 7,5 km dolgi biatlonski trasi na Bavarskem. Še vidnejšo uvrstitev sta ji preprečila zadnja dva zgrešena strela v stoječem položaju, enkrat je bila nenatančna tudi v ležečem položaju.

"Komaj sem čakale tale sprint v Ruhpoldingu, saj v Oberhofu ni bilo to, kar sem si sama želela. Danes sem se počutila veliko boljše, bila sem hitra na progi. Škoda za zadnja dva strela stoje, saj je bila danes res priložnost, da bi bila nekje blizu najboljših šestih. To je pač biatlon. Zadnji krog sem tekla zelo hitro, na koncu dovolj za 14. mesto,« je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Lampievač.

Na nedeljsko zasledovalno tekmo na 10 km se je od štirih Slovenk uvrstila še Polona Klemenčič (+1:5,3/2) na 45. mestu. Lena Repinc (+3:04,9/3) je zasedla 74., Živa Klemenčič (+3:06,3/2) pa 75. mesto.

»Dobra tekma za Lampičevo. Na strelišču je bila 70-odstotna, kar je dobro, ob tem je bila najhitrejša v teku. Imela je nekaj težav pri iskanju pozicije na streljanju stoje, saj je zelo drselo. Prvič se je znašla v takih situacijah,« je o današnjem nastopu Anamarije Lampič dejal glavni trener slovenske reprezentance Ricco Gross.

»Dve napaki sta bili danes preveč za Polono. Živa je odlično začela in zadela vse strele leže ter prve tri stoje. Mislil sem že, da bo danes njen dan, a je nato zgrešila zadnja dva, ki sta bila sprožena brez nadzora. Lena in Živa sta zaključili s tekmovanjem. Življenje je težko, na obe pa računam že v Anterselvi,« je dodal nemški strokovnjak.

V soboto bo na Bavarskem na sporedu še moška sprinterska tekma na 10 km, na startu bodo Jakov Fak, Miha Dovžan, Lovro Planko in Toni Vidmar.