Skoraj 60 odstotkov od 1100 udeležencev konference, ki se začenja danes, prihaja iz tujine, med njimi pa ne manjka zvenečih imen svetovnega formata. Eden izmed vrhuncev dogajanja bo izbor in razglasitev najboljšega startupa Podima ter predstavitev rezultatov raziskave o investicijah v visokotehnološka podjetja v regiji Adriatic, ki jo bodo premierno in ekskluzivno predstavili predstavniki sklada Silicon Gardens.

Kronanje najperspektivnejšega startupa regije

Izmed 213 startupov, ki se bodo predstavili na Podimu, jih 65 prihaja iz Slovenije. Sledijo startupi iz Hrvaške (38), Avstrije (36), Srbije (24), Češke (11) in Italije (6). Startupi bodo svoje rešitve predstavljali tudi na razstavi tehnoloških projektov na Marketplaceu v Avli Mariboxa. V torek, 16. maja, bo med 18. in 19. uro potekal veliki finale tekmovanja Podim Pitching Competition, na katerem se bo pomerilo pet najperspektivnejših startupov iz regije. Za vstop v finale se bo potegovalo deset startupov: CircuitMess, Midnightdeal, Behavio, Hedepy, Radical storage, Qubinets, NUTEK AT GmbH, Remea, Sensowork in Eevie. Zmagovalca bo razglasil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, katerega ministrstvo je soorganizator dogodka.

O rezultatih raziskave o stanju investicij v regiji Adriatic

V torek med 16.30 in 18. uro bo ekipa Silicon Gardens Fund prvič javno predstavila rezultate njihove raziskave o stanju investicij v regiji Adriatic. Tehnološka podjetja iz regije so v letih 2021 in 2022 prejela kar 3,45 milijarde evrov investicij. Regija je v zadnjih petih letih zabeležila tudi druge zavidljive kazalnike, med njimi evidentiranje največje prodaje v tem rastočem sektorju. Slovenski Silicon Gardens Fund bo na Podimu lansiral tudi svoj novi 30-milijonski sklad. V Narodnem domu pa bodo potekali sestanki ena na ena med udeleženci konference. Gre za t.i. DealRoom, kjer bodo organizirali več kot tisoč sestankov.