Ples kroglic v Nyonu je poskrbel za sila zanimive četrtfinalne in polfinalne pare letošnje lige prvakov. Na eni strani so klubi, ki so jih mnogi največkrat omenjali kot favorite za končno zmago, na drugi tisti, ki jih vsaj na začetku ni bržkone nihče. Zmagovalec dvoboja med aktualnim prvakom Realom Madridom in Chelseajem (prva tekma bo 12. aprila, povratna 18. aprila) se bo v nadaljevanju tekmovanja udaril z boljšim iz para Manchester City – Bayern (11. april, 19. april). Uspešnejšega v italijanskem boju med Milanom in Napolijem (12. april, 18. april) pa nato čaka Benfica ali Inter (11. april, 19. april). Finale bo 10. junija na stadionu Atatürk v Carigradu.

Na papirju najbolj zanimiv bo dvoboj med Manchestrom Cityjem in Bayernom. Trener angleškega moštva Josep Guardiola se bo pomeril s svojim nekdanjim moštvom. Bayern pa bo po PSG želel izločiti še drugi klub, ki je ekipo zgradil s plačevanjem ogromnih odškodnin za igralce. »To je najboljši par četrtfinala lige prvakov. Za nas po PSG nov 'mini' finale. Vesel sem, saj so to tekme, ki si jih lahko samo želiš. Na svoj račun bodo prišli tudi navijači,« je zadovoljen športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. Obračun med 14-kratnim in aktualnim evropskim klubskim prvakom Realom Madridom ter Chelseajem bo ponovitev četrtfinala iz lanske sezone. Takrat je prvo tekmo v Londonu s 3:1 dobil Real Madrid, ki je nato na povratni pred svojimi navijači izgubljal že z 0:3, a izvlekel podaljšek, v katerem je zmagovalca odločil Karim Benzema. »Chelsea zelo spoštujemo. Lani smo jih izločili, a bilo je tudi že drugače. Naredili bomo vse, da na obračuna pridemo v najboljši možni formi,« razmišlja Emilio Butragueno, sicer vodja stikov z javnostjo pri Realu Madridu.

V italijanskem spopadu med Napolijem in Milanom bo v vlogi rahlega favorita Napoli, ki ima v domačem prvenstvu kar 18 točk prednosti pred drugim Interjem, pred četrtfinalnim nasprotnikom pa že kar 20. A Milan je aktualni italijanski prvak, hkrati pa ima v evropskih tekmovanjih bogato tradicijo, saj je ligo prvakov osvojil kar sedemkrat, medtem ko je Napoli prvič v četrtfinalu. »Napoli je superioren v italijanskem prvenstvu, a liga prvakov je povsem drugačna zgodba. Čaka nas težko delo, a jih lahko izločimo,« pravi legenda Milana in častni podpredsednik kluba Franco Baresi. Tretji italijanski predstavnik Inter bo po Portu v osmini finala znova igral s portugalskim predstavnikom. Tokrat Benfico, ki ima, podobno kot Napoli, izjemno sezono. »Vsak nasprotnik v tem delu tekmovanja je težak. Vemo, kako igra Benfica v letošnji sezoni, a smo hkrati samozavestni tudi mi,« sporoča podpredsednik Interja Javier Zanetti.

Četrtfinalne in polfinalne pare so izžrebali tudi v evropski in konferenčni ligi. V evropski ligi se bosta v polfinalu pomerila zmagovalca obračunov Juventus – Sporting in Manchester United – Sevilla ter Feyenoord – Roma in Bayer – Saint-Gilloise, v konferenčni ligi pa zmagovalca dvobojev Lech Poznan – Fiorentina in Basel – Nica ter Gent – West Ham in Anderlecht – AZ Alkmaar. V obeh tekmovanjih bodo prve četrtfinalne tekme 13., povratne pa 20. aprila.