V zelo izenačenem obračunu si nobena od ekip do končnice ni priigrala odločilne prednosti. Toronto (21-21) je v drugi četrtini vodil za osem točk, Dallas pa ob koncu tretje za deset, a tudi to ni bilo dovolj za miren zaključek dvoboja. V njem je po trojki sicer strelsko nerazpoloženega Freda VanVleeta (18 točk, met iz igre 4/20) Toronto povedel s 96:95, potem pa je stvari v svoje roke vzel Dončić.

Najprej je zadel s polaganjem po lepem prodoru, nato pa še s trojko za vodstvo 100:96. Odločilna prosta meta je sedem sekund pred koncem zadel še Porzingis za četrto zaporedno zmago Dallasa (26-19) ter deseto na zadnjih enajstih tekmah.

Dončićeva statistika je bila blesteča. Dosegel je 41 točk, s čimer je 15. v karieri presegel mejo 40 točk tako na tekmah rednega dela kot končnice. Največ, 46, jih je dosegel v lanski končnici proti Los Angeles Clippers (6. junij) ter proti New Orleans Pelicans 12. februarja lani. Poleg 41 točk je Dončić pobral še 14 skokov in podelil sedem asistenc, izgubil pa je štiri žoge v 42:16 minute na parketu.

Naslednja tekma Dallas čaka že v noči na petek, ko se bodo pomerili z najboljšo ekipo lige, Phoenix Suns (34-9).