Krejčikova se bo v polfinalu pomerila s 17. nosilko Sakarijevo, ki je s 6:4 in 6:4 odpravila branilko naslova in osmo nosilko, Poljakinjo Igo Swiatek. Dvoboj proti zadnji preostali članici najboljše svetovne deseterice v Parizu je dobila po uri in pol, postala pa je prva igralka iz te sredozemske države z uvrstitvijo v polfinale grand slama.

»Brez besed sem. Sanje so se uresničile. Občutek je res zelo lep, vsega tega pa ne bi mogla narediti brez svojih in podpore ekipe. Pred nami je še dolga pot, toda danes smo naredili velik korak,« je dejala 25-letna Grkinja, ki je prvi niz odločila za "breakom" v deveti igri, drugega pa z »breakom« že v prvi igri.

V prvem današnjem polfinalu je Gauffovo, 24. nosilko, najmlajšo četrtfinalistko katerega od turnirjev velike četverice v 15 letih, strl pritisk pričakovanj. Naredila je sedem dvojnih napak in 41 neizsiljenih napak.

»Nikoli si nisem predstavljala, da bom nekoč stala tukaj na tem igrišču, še posebej med posameznicami, in da bom lahko zmagala,« je povedala Krejčikova, ki jo je strah tako ohromil pred dvobojem osmine finala z Američanko Sloane Stephens, tega je sicer presenetljivo zlahka dobila, da se je zaklenila v pisarni stadiona in jokala.

Krejčikova, ki nastopa tudi v parih, je s premierno uvrstitvijo v polfinale odprtega prvenstva Francije vpisala največji uspeh v karieri v posamični konkurenci.

V konkurenci ženskih parov je sicer češka igralka z rojakinjo Katerino Siniakovo leta 2018 osvojila naslova zmagovalk Rolanda Garrosa in Wimbledona.

Že v torek je bil znan prvi ženski polfinalni par OP Francije. Velika senzacija turnirja Slovenka Tamara Zidanšek se je uvrstila v svoj premierni polfinale na turnirjih za grand slam, v katerem se bo pomerila z Rusinjo Anastazijo Pavljučenko, 31. nosilko.

V tako imenovani odprti eri se je šele drugič zgodilo, da so v polfinalu štiri igralke, ki se pred tem niso prebile v polfinale grand slamov. Prvič se je to zgodilo leta 1978 na OP Avstralije.