Petič v karieri je prvi teniški igralec sveta Novak Đoković dobil dvoboj po zaostanku z 0:2 v nizih. Devetnajstletni Lorenzo Musseti je na igrišču Philippe-Chatrier navduševal dve uri in četrt, kolikor je potreboval za vodstvo z 2:0 v nizih. Oba niza je Italijan dobil v podaljšanih igrah. V nadaljevanju Musetti ni zdržal ne fizično ne psihično, saj je povsem popustil, do predaje v petem nizu pa je dobil le še eno igro. Bil je povsem izmučen, potem ko je že v 3. krogu proti rojaku Marcu Cecchinetiju odigral pet nizov.

Srba čaka v četrtfinalu nov dvoboj proti Italijanu. Matteo Berrettini bo precej bolj spočit, saj se je uvrstil med najboljšo osmerico, potem ko mu je Roger Federer dvoboj predal. Drugi italijanski najstnik Jannick Sinner je v 1. nizu proti Rafaelu Nadalu serviral za zmago, a bil daleč od uspeha. V nadaljevanju je Španec prestavil v višjo prestavo ter nadigral obetavnega Italijana. Nadal se bo v sredo v četrtfinalu pomeril z Argentincem Diegom Schwartzmanom, ki je s podobno lahkoto kot v 2. krogu proti Aljažu Bedenetu dobil tudi dvoboja v šestnajstini in osmini finala proti Nemcema Philippu Kohlschreiberju in Jan-Lennardu Struffu.

Današnji dan je bil poseben za Coco Gauff (24.). Sedemnajstletna Američanka se je po zmagi nad Tunizijko Ons Jabeur (25.) prvič uvrstila v četrtfinale turnirja največje četverice. Njene zmage v Parizu, kjer še ni izgubila niza, so pričakovane, saj je v Francijo pripotovala s popotnico turnirske zmage v Parmi. »Zmagati na turnirju pred vrhuncem peščene sezone je neprecenljivo. Pridobila sem veliko samozavesti. Hvala vsem, ki navijate zame. Veliko mi pomeni, da je v mehurčku ves čas ob meni tudi družina. Vsak večer igramo enko in vedno zmagam,« je ponosno razlagala Coco Gauff, ki se bo v jutrišnjem četrtfinalu pomerila s Čehinjo Barboro Krejčikovo (33.), prav tako debitantko med najboljšo osmerico na največjih turnirjih.

Tamaro Zidanšek (85.) jutri čaka nova pariška nagrada. V četrtfinalu Rolanda Garrosa se bo namreč v največjem teniškem kompleksu v Franciji, osrednjem pariškem igrišču Philippe-Chatrier, opoldne pomerila s Paulo Badosa (35.). Obe igralki še nikoli nista bili v četrtfinalu turnirja največje četverice, zato bosta pod velikim pritiskom, kakršnega doslej še nista doživeli. Morda celo pod večjim Španka, ki je na stavnicah izrazita favoritinja. Danes je Slovenija dobila še eno četrtfinalistko. Med najboljšo osmerico se je z Darijo Jurak uvrstila Andreja Klepač. Hrvatica in Primorka se bosta za uvrstitev v polfinale jutri okrog 13.30 na igrišču Simonne-Mathieu pomerili s Poljakinjo Igo Šwiatek in Američanko Bethanie Mattek-Sands.